22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αιχμές Βούτσιτς για την άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Αιχμές κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς άφησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη εφόλης της ύλης που παραχώρησε στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS). Αφού είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Σέρβο τενίστα και στην επικοινωνία τους χρησιμοποιούν ενικό ουσιαστικά επέκρινε την άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί.

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, εγώ είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος και θα εμβολιαστώ και τέταρτη φορά. Νομίζω ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε, αλλά δεν ανήκω στους ανθρώπους εκείνους που θα ξεκινήσουν κυνηγητό εναντίον όσων δεν είναι εμβολιασμένοι γιατί σ’ αυτό βρίσκω δικές μας ενοχές. Εμείς επιτρέψαμε να μας επιβάλλουν τα κοινωνικά δίκτυα ορισμένα παράλογα θέματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Βούτσιτς για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Τόνισε ότι η πολιτική εξουσία έχει υποχρέωση να βοηθάει τους πολίτες της Σερβίας όταν έχουν κάποια πρόβλημα στο εξωτερικό. «Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους πολίτες της Σερβίας, είμαι περήφανος που μπορέσαμε με την εμπλοκή μας να βοηθήσουμε έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών», επισήμανε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι και η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, σε συνέντευξη που έδωσε χθες, Τετάρτη, σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, αναφέρθηκε στην παραβίαση της καραντίνας από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το διάστημα που νόσησε από κορωνοϊό. «Εάν διαπιστωθεί ότι ο Τζόκοβιτς παραβίασε τους σερβικούς κανόνες απομόνωσης, θα πρέπει να το εξηγήσει, θα συμβουλευτώ τις αρμόδιες αρχές και τους υγειονομικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή αυτών των κανονισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνα Μπρνάμπιτς.

Ο Νοβακ Τζόκοβιτς παρουσίασε πιστοποιητικό θετικού αποτελέσματος μοριακού τεστ για τον κορωνοϊό, που εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σερβίας, με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2021. Τις επόμενες δύο ημέρες ωστόσο, έκανε δημόσιες εμφανίσεις. Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Σέρβος τενίστας απολογήθηκε για την 18η Δεκεμβρίου, όταν φωτογραφήθηκε για γαλλικό περιοδικό, λέγοντας ότι γνώριζε ότι νοσεί και απέδωσε σε απερισκεψία την συμπεριφορά του. Για τις 17 Δεκεμβρίου -σχεδόν 24 ώρες αφότου υποβλήθηκε σε μοριακό τέστ-, όταν απένειμε έπαθλα σε έφηβους τενίστες και φωτογραφίζονταν μαζί τους, ο Τζόκοβιτς ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας δεν έχει απαντήσει ακόμη στα αιτήματα των δημοσιογράφων να γνωστοποιήσει την ώρα που ενημέρωσε τον Τζόκοβιτς ότι βρέθηκε θετικός στον Sars Cov-2. Σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται όταν γίνεται ένα μοριακό τεστ, τα αποτελέσματα στέλνονται με email αυτόματα, αμέσως μόλις εκδοθούν. Στο πιστοποιητικό που παρουσίασε ο Τζόκοβιτς αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα εκδόθηκε στις 20:19΄:56΄΄ της 16ης Δεκεμβρίου. 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό