31.5 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Αιφνιδιαστικός έλεγχος Ζήση στην ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΠ, Αχιλλέας Ζήσης που διενεργεί εδώ και μήνες την έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, πραγματοποίησε, σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της ΕΥΠ.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διασταυρώσει εάν τα πρόσωπα που παρακολουθήθηκαν μέσω του παράνομου λογισμικού Predator ταυτίζονται με εκείνα για τα οποία είχαν εκδοθεί άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον έλεγχο που είχε κάνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε καταλήξει πως συνδρομητές και χρήστες 92 τηλεφωνικών αριθμών είχαν λάβει τα επίμαχα sms. Στο πλαίσιο της δικής του έρευνας ο κ. Ζήσης διερευνά, αν υπάρχουν κοινά πρόσωπα μεταξύ της «λίστας pretador» και της λίστας της Αρχής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ύστερα από μια μακροχρόνια και δύσκολη διαδικασία κατά την οποία εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες ενώ απαντήθηκαν και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν σταλεί σε αρχές του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό