21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αισθητή πτώση στις πωλήσεις καρτών γραφικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Εντυπωσιακή είναι η μείωση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις καρτών γραφικών για υπολογιστές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία εταιρείας αναλυτών που παρακολουθεί τακτικά τον κόσμο της GPU.

Τα στατιστικά για το τρίτο τρίμηνο του 2022 δείχνουν ότι οι πωλήσεις τόσο των ενσωματωμένων (σε επεξεργαστές) όσο και των διακριτών (αυτόνομων) GPU πέφτουν στα 75,5 εκατομμύρια μονάδες. Αυτό είναι ένα ποσοστό της τάξης του 25,1% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ακόμη οι αποστολές καρτών γραφικών για επιτραπέζιους υπολογιστές μειώθηκαν κατά 15,4% από έτος σε έτος και η εικόνα ήταν χειρότερη με τις GPU φορητών υπολογιστών να μειώνονται κατά 30%, ώστε να σημειωθεί η «μεγαλύτερη πτώση από την ύφεση του 2009», όπως παρατηρεί η JPR.

Αναλύοντας τα πράγματα σε μεμονωμένους κατασκευαστές GPU και το συνολικό μερίδιο αγοράς, η AMD επλήγη περισσότερο, καθώς το μερίδιο της στο 20% της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2022 μειώθηκε στο 12% το τρίτο τρίμηνο, κάτι που είναι ανησυχητική πτώση. Η Nia έχασε επίσης έδαφος πέφτοντας από το μερίδιο 18% στο 16%, και η Intel έκανε τα κέρδη εδώ, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται από 62% σε 72%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό