Home Αθλητικά ‘Αισθάνομαι πως έχω κερδίσει και άλλους τίτλους, το σημαντικό είναι πως πήραμε...

‘Αισθάνομαι πως έχω κερδίσει και άλλους τίτλους, το σημαντικό είναι πως πήραμε αυτόν της τιμιότητας’

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νάπολι απέχει μία ανάσα από το να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας για τρίτη φορά στην ιστορία της και ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις τόνισε σε συνέντευξή του πως ο τίτλος θα είχε έρθει νωρίτερα αν δεν είχαν συμβεί κάποιες παρατυπίες.

Το εντός έδρας 1-1 με την Σαλερνιτάνα την περασμένη Κυριακή δεν επέτρεψε στην Νάπολι να γιορτάσει μπροστά στο κοινό της, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο “Ντιέγκο Μαραντόνα”, το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, όμως η παράταση στη στέψη δεν ήταν αρκετή για να χαλάσει το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην ποδοσφαιρική πρωτεύουσα του ιταλικού Νότου εδώ και μερικά 24ωρα.

Τρανή απόδειξη οι δηλώσεις που έκανε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις το απόγευμα της Τρίτης (2/5) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, με τον ισχυρό άνδρα των παρτενοπέι να αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο ίδιος αισθάνεται πως θα έπρεπε η Νάπολι να είχε κατακτήσει περισσότερα πρωταθλήματα αν όλα λειτουργούσαν κανονικά στο χώρο του calcio.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

30 Απριλίου 2023 17:57

“Νομίζω ότι ανοίξαμε αυτόν τον νικηφόρο τίτλο λίγο καιρό πριν. Τότε κάποιες επαναλαμβανόμενες παρατυπίες μάς επηρέασαν.

Μερικές φορές τερματίσαμε δεύτεροι ενώ θα έπρεπει να είχαμε βγει πρώτοι. Αισθάνομαι πως έχουμε κατακτήσει περισσότερους τίτλους αλλά το πιο σημαντικό, κερδίσαμε τον τίτλο της τιμιότητας”, τόνισε ο ισχυρός άνδρας των παρτενοπέι, για να προσθέσει:

“Έχω μεγάλο ενθουσιασμό, ειδικά έχοντας ακούσει αστεία πράγματα όπως “Ο Ντε Λαουρέντις δεν θέλει να πάρει το σκουντέτο”. Πέρυσι, όταν όλοι έφευγαν και έλεγα πως ήλπιζα στην κατάκτηση του τίτλου, με κοίταζαν για μένα σαν να έλεγαν “καημένε τύπε.

Είμαι υπερήφανος να βλέπω τη χαρά στους δρόμους, έχω συμβάλλει σε αυτό”. Όσο για το γεγονός πως έχει μείνει πιο πολύ από κάθε άλλο στη μνήμη του, ο Ντε Λαουρέντις στάθηκε στο νταμπλ νικών απέναντι στην Γιουβέντους (5-1 εντός έδρας, 1-0 εκτός έδρας) λέγοντας:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

01 Μαΐου 2023 17:28

“Το ματς με την Γιουβέντους άξιζε το πρωτάθλημα, νικώντας τους με τόσο ευρύ σκορ στον πρώτο γύρο αλλά και με τη νίκη στο δεύτερο”.

Υπενθυμίζεται ότι η Νάπολι θα “κλειδώσει” τον τίτλο πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε σε περίπτωση που η Λάτσιο δεν νικήσει την Σασουόλο στο “Ολίμπικο” το βράδυ της Τετάρτης (3/4), διαφορετικά ένας βαθμός στη έδρα της Ουντινέζε την Πέμπτη (4/4) θα είναι αρκετός για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να πανηγυρίσει πρόωρα το σκουντέτο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version