Home Πολιτική Αιματολογικές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά με έξτρα χρέωση 1€

Αιματολογικές εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά με έξτρα χρέωση 1€

Ειδήσεις Ελλάδα

Βίντεο στο οποίο εξηγεί το πώς μπορούν οι πολίτες να κλείσουν δωρεάν ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις στην πλησιέστερη Δημόσια Δομή μέσω της ειδικής πλατφόρμας, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο οποίο εμφανίζεται και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Προσθέτει δε ότι ξεκίνησε και η λειτουργία των ιδιωτικών κέντρων με επιπλέον χρέωση 1€ για όλες τις αιματολογικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε:

«Από χθες ξεκίνησε η εφαρμογή της χρέωσης του 1€ για όλες τις αιματολογικές εξετάσεις στα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα .

Από χθες λοιπόν εργαστήκαμε σκληρά και ανεβάσαμε στην ειδική πλατφόρμα, τη νέα διαδικτυακή υπηρεσία, με την οποία όποιος χρειάζεται αιματολογικές εξετάσεις, μπορεί να κλείσει ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού στην πλησιέστερη σε αυτόν Δημόσια Δομή.

Δείτε το βίντεο και πόσο εύκολο και γρήγορο είναι. Εκεί που η Αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία για γκρίνια, εμείς βρίσκουμε ευκαιρία για λύσεις».

Παραπεμπτικά στα ιδιωτικά κέντρα με έξτρα χρέωση 1 και 3€ – eΥπηρεσίες για τους πολίτες

Αναφορικά με τη χρέωση, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλλουν στα συμβεβλημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, πέραν της συμμετοχής τους, 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό για την εκτέλεση διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υλικών (όπως είναι οι αιματολογικές εξετάσεις και οι εξετάσεις ούρων) και 3 ευρώ για κάθε παραπεμπτικό για την εκτέλεση απεικονιστικών ελέγχων (όπως είναι οι μαγνητικές και οι αξονικές τομογραφίες, η ακτινογραφία θώρακος κ.ά). Αντίθετα, δεν υπάρχει επιβάρυνση εάν οι διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιηθούν σε δημόσιες δομές.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις, εκτός από τον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών.

Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr, να πραγματοποιήσουν είσοδο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ, και να προχωρήσουν στην επιλογή «Νέο Ραντεβού για Εξετάσεις». Στη συνέχεια, μπορούν να αναζητήσουν το επιθυμητό ραντεβού βάσει ημερομηνίας και νομού, να επιλέξουν την κατάλληλη δομή και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί.

Με την επιτυχή δέσμευση του ραντεβού, και εφόσον έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις, θα λάβουν ένα SMS και/ή email με όλες τις λεπτομέρειες του ραντεβού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version