25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Αιματηρή επίθεση στο Σάουθπορτ: Δίωξη σε 17χρονο για τη σφαγή με 3 νεκρά παιδιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για τον φόνο των 3 κοριτσιών και με 10 ακόμη κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας βρίσκεται ο 17χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα, για την σφαγή με μαχαίρι στην πόλη του Σάουθπορτ στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Bebe King, έξι ετών, η Elsie Dot Stancombe, επτά και η εννιάχρονη Alice Dasilva Aguiar πέθαναν μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εκδήλωση με θέμα την Taylor Swift στην πόλη Merseyside τη Δευτέρα.

Ακόμη οκτώ παιδιά δέχτηκαν μαχαιριές κατά την επίθεση και πέντε από αυτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ενήλικες – μεταξύ των οποίων ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης – βρίσκονται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό τους.

Σύμφωνα με το Sky News, o κατηγορούμενος, που γεννήθηκε στο Κάρντιφ της Ουαλίας αλλά ζούσε τα τελευταία χρόνια στο χωριό Μπανκς του Λάνκασιρ, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο της πόλης του Λίβερπουλ το πρωί της Πέμπτης.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα στον Τύπο, η εισαγγελέας Sarah Hammond υπενθύμισε «σε όλους τους ενδιαφερόμενους» ότι η ποινική διαδικασία κατά του κατηγορουμένου είναι ενεργή και ότι ο 17χρονος έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρξει καμία αναφορά, σχολιασμός ή κοινοποίηση πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει αυτές τις διαδικασίες» τόνισε η Hammond στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν τα δύο προηγούμενα βράδια, μετά τη διάδοση ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο ότι ο συλληφθείς ήταν ένας αιτών άσυλο που είχε φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό