20.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

«ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/24» και «ΛΟΓΧΗ 3/24»: Μήνυμα του Πολεμικού Ναυτικού με ασκήσεις στο βόρειο Αιγαίο (βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η  Ελλάδα με τη διεξαγωγή των ασκήσεων «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/24» και «ΛΟΓΧΗ 3/24» του Πολεμικού Ναυτικού, στην ευρύτερη περιοχή του κεντρικού και βορείου Αιγαίου.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου η Τουρκία επανέφερε το θέμα αποστρατικοποίησης όλων των νησιών από Θάσο μέχρι Καστελόριζο, με αφορμή την ελληνική αεροναυτική άσκηση μεταξύ Ρόδου – Καστελορίζου.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Τουρκία πραγματοποίησε 29 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη της Τουρκίας στο FIR Αθηνών και κυρίως στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ μέχρι και σήμερα για τον μήνα Σεπτέμβριο, έχουν λάβει χώρα 21 παραβάσεις.

Ωστόσο η Ελλάδα δια του Πολεμικού Ναυτικού «απάντησε» στον αναθεωρητισμό της Άγκυρας διεξάγοντας τις ασκήσεις «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 2/24» και «ΛΟΓΧΗ 3/24» από τη Δευτέρα 16 έως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και από την Τρίτη 17 έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024,δεσμέυοντας τις περιοχές ανάμεσα σε Λήμνο – Λέσβο και τις νότιες ακτές της Λέσβου.

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μονάδων ΠΝhttps://t.co/jPPEBxwsm6#hellenicnavy #hellenic #navy pic.twitter.com/XQzn1BPQ1O

— Πολεμικό Ναυτικό (@NavyGR) September 20, 2024

Στις ασκήσεις του ΠΝ συμμετείχε όλος ο στόλος.

Ειδικότερα συμμετείχαν Πλοία των Διοικήσεων, Φρεγατών (ΔΦΓ), Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ), Υποβρυχίων (ΔΥ), Αμφιβίων Δυνάμεων (ΔΑΔ), Πλοίων Επιτήρησης (ΔΠΕ), Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ), προσωπικό και μέσα της Διοικήσεως Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων του Αρχηγείου Στόλου, με σκοπό την αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, καθώς και τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό