22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Αθόρυβα» κατέφθασε στο App Store το “iOS to Android” app της Google – Android

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι χρήστες iPhone που το επιθυμούν, θα κάνουν τη μετάβαση σε Android smartphone ευκολότερα.

Υπήρχαν φήμες, κάποιοι ανακάλυψαν αναφορές σε κομμάτια κώδικα του Android Data Restore Tool, αλλά πλέον έγινε επίσημο: η εφαρμογή “Switch to Android” της Google είναι ανηρτημένη στη σελίδα του App Store.

Για την ώρα, παραμένει εκεί και δεν είναι διαθέσιμη για download, όμως η λογική λέει ότι εφόσον έχει παρουσία στο App Store, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για κατέβασμα.

Βάσει της σελίδας, λοιπόν, ανακαλύπτουμε πως θα προσφέρει μεταφορά σημαντικών δεδομένων όπως οι επαφές, τα γραπτά μηνύματα και οι υπενθυμίσεις ημερολογίου αλλά και αρχεία όπως οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Μάλιστα, όλα αυτά θα μπορούν να γίνονται συνδέοντας ασύρματα τις δύο συσκευές – το iPhone ως πηγή και το Android smartphone ως αποδέκτη των παραπάνω. 

Σε επόμενο βήμα, η εφαρμογή θα υπενθυμίζει για την απενεργοποίηση του iMessage από όλες τις συσκευές Apple στις οποίες είναι ενεργοποιημένο, μαζί με άλλα “tips” για τη νέα συσκευή στην οποία μεταβαίνει ο χρήστης. Ένα από αυτά θα είναι και ο τρόπος μεταφοράς αρχείων από το iCloud.

Ένα κομμάτι που, προφανώς, δεν συμμετέχει στη διαδικασία μετάβασης είναι οι εφαρμογές. Είναι αναμενόμενο να παραμένει εκτός, αφού πρόκειται για πλήρη αλλαγή σκηνικού όσον αφορά στο κομμάτι του Play Store/App Store, ενώ πιθανότατα η Apple δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε οποιαδήποτε δεδομένα τρίτων για χρήση στη συγκεκριμένη εφαρμογή για λόγους προστασίας. 

Βέβαια, οι περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιεί ένας μέσος χρήστης υπάρχουν και στα δύο Stores ή, έστω, υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως η Apple διαθέτει ήδη μια παρόμοια εφαρμογή στο Play Store, μάλιστα έχοντας κυκλοφορήσει από το 2015. Όπως και να έχει, οι χρήστες iPhone που σκέφτονται τη μετάβαση σε Android θα έχουν ένα λιγότερο εμπόδιο μπροστά τους στο εξής.

3

4

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό