14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αθλητής τριάθλου και παιδί με ειδικές ανάγκες διάνυσαν απόσταση 42 χιλιομέτρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυμα ευαιθητοποίησης για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία έστειλε σήμερα (3/12) από τα Χανιά, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Στήριξης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο αθλητής του τριάθλου Κώστας Βαρουχάκης.

Ο Χανιώτης αθλητής κάλυψε τρέχοντας διαδρομή 42 χιλιομέτρων από το ειδικό σχολειό Κουτουφιανών Γραμβούσας στην Κίσαμο, μέχρι τα Xανιά – και μάλιστα δεν ηταν μόνος, αφού συνόδευε σε όλη αυτή την διαδρομή, τον Γεράσιμο, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, πάνω στο αναπηρικό του αμαξίδιο.

Η πορεία του Κώστα Βαρουχάκη ξεκίνησε στις 10 το πρωί και με ενδιάμεσους σταθμούς σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ολοκληρώθηκε το απόγευμα εξω απο το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης.

IRAKLIONEWS.GR

Εκεί βρίσκονταν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής των Χανίων και της Κισάμου, καθώς και πολίτες που χειροκρότησαν θερμά τον Κώστα και τον Γεράσιμο.

Ο αντιδήμαρχος Χανίων, Στέλιος Μηχαηλάκης, τους παρέδωσε τιμητικές πλακέτες, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι η προσπάθεια και των δύο δίνει μάθημα ζωής.

Απ’ την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κισάμου, Θεόφιλος Χριστουλάκης, τόνισε ότι το παράδειγμα του Κώστα Βαρουχάκη και του Γεράσιμου,στέλνει το μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποτελούν ενεργό κομμάτι της κοινωνίας.

Ο Κώστας Βαρουχάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η προσπάθειά του μαζί με τον Γεράσιμο, στέλνει το μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας. Ο Χανιώτης αθλητής του τριάθλου έχει αναπτύξει πλούσια δράση για την στήριξη των Ειδικών Σχολείων και των ατόμων με αναπηρία.

Έχει διασχίσει τρέχοντας όλη την Κρήτη από την Σητεία μέχρι και τα Χανιά, έχει κολυμπήσει από τον κόλπο της Γραμβούσας και του Μπάλου μέχρι την Κίσαμο, ενώ όπως δήλωσε, προετοιμάζει το καλοκαίρι του 2022, δράση στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Γαλλία.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό