30 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Αθήνα: Επεισόδια και ζημιές σε πορεία για την Παλαιστίνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν διάφορες συλλογικότητες κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, όταν η πορεία έφτασε στην πρεσβεία του Ισραήλ ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και μπουκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

φωτ. Eurokinissi

Επιπρόσθετα διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία στην διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Πανόρμου, ενώ προκάλεσαν και φθορές σε καταστήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή τριών ατόμων.

Κανονικά η κυκλοφορία

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας και Κηφισίας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν τεθεί σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στην Παλαιστίνη, που πραγματοποίησαν διάφορες συλλογικότητες.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη φοιτητικών συλλόγων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων, με αφορμή τα 76 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα, του αρχικού διωγμού των Παλαιστινίων κατά την ιδρυτική πράξη του κράτους του Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας μπροστά στο Διοικητήριο (ΥΜΑΘ). Έξω από το αμερικανικό προξενείο άναψαν πυρσούς με καπνογόνα στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό