29.3 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Αερόστατα με σκουπίδια και περιττώματα στέλνει ο Κιμ στη Νότια Κορέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Νότια Κορέα προειδοποίησε όσους κατοίκους ζουν κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα να προσέχουν ιδιαίτερα καθώς το καθεστώς της Πιονγκ Γιάνγκ κατευθεύνει προς τη γείτονα, αεροστάτα που περιέχουν πάσης φύσεως σκουπίδια και περιττώματα.

Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο στρατός της Νότιας Κορέας την Τετάρτη, έδειξαν αερόστατα με πλαστικές σακούλες δεμένες πάνω τους.

Άλλες φωτογραφίες έδειχναν σκουπίδια σκορπισμένα γύρω από τα πεσμένα αερόστατα με τη λέξη «περιττώματα» γραμμένη σε μια από τις σακούλες.

Πάνω από 150

Μέχρι την Τετάρτη, είχαν εντοπισθεί περισσότερα από 150 τέτοια μπαλόνια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Κάποια εξ αυτών είχαν προσγειωθεί στο έδαφος, ενώ άλλα αιωρούντο ακόμη, αναφέρουν νοτιοκορεατικές στρατιωτικές πηγές.

Μερικά από τα αερόστατα έχουν μάλιστα διανύσει μεγάλες αποστάσεις, φτάνοντας μέχρι τις νοτιοανατολικές επαρχίες της Νοτίου Κορέας.

Τα μπαλόνια που έπεσαν φαίνεται να μετέφεραν διάφορα σκουπίδια, όπως πλαστικά μπουκάλια, μπαταρίες, παλιά παπούτσια και πιθανότατα κόπρανα, δήλωσε αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου της Ν. Κορέας.

#NorthKorea flies #trash #balloons over the South as leader #Kim doubles down on #satellite ambitionshttps://t.co/0xlpSyRdHr

— Economic Times (@EconomicTimes) May 29, 2024

Ο στρατός της Νοτίου Κορέας είπε ότι άγνωστα αντικείμενα που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα εντοπίστηκαν κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο Κορέες. Προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο να μην πλησιάζει και να αναφέρει στον στρατό ή την αστυνομία κάθε τέτοιο αερόστατο που βλέπει.

Πάντως τόσο η μονάδα εκρηκτικών μηχανισμών του στρατού όσο και η ομάδα απόκρισης χημικού και βιολογικού πολέμου έχουν αναπτυχθεί για να επιθεωρήσουν και να περισυλλέξουν τα αντικείμενα.

«Αυτές οι πράξεις της Βόρειας Κορέας παραβιάζουν ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο και απειλούν σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας», ανέφερε ο νοτιοκορεατικός στρατός, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap. «Προειδοποιούμε αυστηρά τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτές τις απάνθρωπες και χυδαίες πράξεις».

South Korea military detected some 260 balloons carrying trash and waste sent from North Korea across inter-Korean border since May 28 night.

Photos proed by South Korea Joint Chiefs of Staff.https://t.co/skmq5ROybchttps://t.co/0Of1SOBET2 pic.twitter.com/8lqC3uvrIn

— Ryan Chan 陳家翹 (@ryankakiuchan) May 29, 2024

Η εκδίκηση με αερόστατα ξεκίνησε αφότου ο Κιμ Κανγκ-ιλ, υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας, προειδοποίησε ότι το καθεστώς θα απαντούσε στα φειγ βολάν που έφθασαν στα εδάφη της χώρας από τα νότια.

Αερομαχίες

«Θα ληφθούν μέτρα κατά της συχνής διασποράς φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών [από τη Νότια Κορέα] κοντά στις συνοριακές περιοχές», δήλωσε ο Κιμ και διευκρίνισε:

«Σωροί από άχρηστα χαρτιά και βρομιές θα διασκορπιστούν σύντομα στις παραμεθόριες περιοχές».

Για χρόνια, Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές αλλά και Βορειοκορεάτες αποστάτες έστελναν μπαλόνια στη Βόρεια Κορέα που μετέφεραν φυλλάδια με περιεχόμενο ποτυ αφεν΄ςο επικρίνει το καθεστώς, αφετέρου προτρέπει τους Βορειοκορεάτες να ξεσηκωθούν ενάντια στη δυναστεία Κιμ που κυβερνά τη χώρα για δεκαετίες.

Κατά καιρούς τα μπαλόνια αυτά κουβαλούν ακόμη και στικάκια USB με βίντεο κλιπ της K-pop, η οποία είναι απαγορευμένη στο Βορρά.

Reuters



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό