23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Αερόσακοι μαϊμού έχουν πλημμυρίσει την αγορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι παραποιημένοι αερόσακοι εξελίσσονται σε θανατηφόρο ζήτημα, καθώς είναι όλο και πιο δύσκολο να διακριθούν από τους γνήσιους.

Αυτοί οι ψεύτικοι αερόσακοι τοποθετούνται εν αγνοία των πελατών, οδηγώντας σε σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους. Πέρυσι, στις ΗΠΑ αναφέρθηκαν πέντε τέτοια περιστατικά.

Το πρόβλημα προκύπτει επειδή αυτοί οι μαϊμού αερόσακοι συχνά μοιάζουν πανομοιότυποι με τους πραγματικούς, διαθέτοντας ακόμη και νέα εξωτερικά μέρη και σήματα του κατασκευαστή.

Αυτή η παραπλανητική εμφάνιση καθιστά δύσκολη την αναγνώριση των απομιμήσεων από τους καταναλωτές και ακόμη και από τους εγκαταστάτες.

Ο λόγος ύπαρξης των πλαστών αερόσακων έγκειται στο κόστος τους, το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 350 δολάρια, σε σύγκριση με πάνω από 1.000 δολάρια για τους αυθεντικούς αερόσακους.

Ωστόσο, αυτές οι απομιμήσεις είναι επικίνδυνα αναξιόπιστες, καθώς συχνά συναρμολογούνται από ανταλλακτικά μάντρας ή με υποβαθμισμένα υλικά.

Οι περισσότεροι παραποιημένοι αερόσακοι εντοπίζονται στην Κίνα, αλλά ορισμένοι κατασκευάζονται στις Η.Π.Α.

Τα ανεξάρτητα συνεργεία κινδυνεύουν ιδιαίτερα να εγκαταστήσουν εν αγνοία τους αυτές τις απομιμήσεις, ενώ ακόμη και οι αντιπροσωπείες συνιστάται να είναι σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια εκστρατειών ανάκλησης.

Παρά τις ρυθμιστικές προσπάθειες και τις συλλήψεις, οι παραχαράκτες συνεχίζουν να διαφεύγουν τον εντοπισμό, χρησιμοποιώντας συχνά μικρές συσκευασίες για την αποστολή των προϊόντων τους. Μεγάλοι διαδικτυακοί λιανοπωλητές, όπως το eBay, έχουν επικριθεί επειδή επιτρέπουν την πώληση αυτών των επικίνδυνων συσκευών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό