16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αεράτοι οι Ολλανδοί πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Επικράτησαν με 2-0 της Αυστρίας – Κερδισμένο πέναλτι και ένα γκολ από τον Ντάμφρις

Η τρίτη ομάδα που σιγούρεψε την πρόκρισή της στους «16» του Euro 2020 είναι η Ολλανδία, μετά την αποψινή νίκη της με 2-0 επί της Αυστρίας στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα στο Άμστερνταμ. Οι οράνιε ήταν… αεράτοι και καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πολλές φορές για γκολ στην αντίπαλη εστία.

Ο Μέμφις Ντεπάι άνοιξε το σκορ στο 11′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, τιμωρώντας και τον Αλάμπα που υπέπεσε στο λάθος και ανέτρεψε τον Ντάμφρις. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από νωρίς, καθώς η ομάδα του Φρανκ ντε Μπουρ είχε τις ευκαιρίες να το κάνει.

Η… δικαίωση ήρθε στο 67′ σε μια ιδανική αντεπίθεση και τελικό αποδέκτη τον Ντάμφρις, ο οποίος έκανε το 2-0 και έγινε ο δεύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής που σκοράρει στα δύο πρώτα του ματς σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι.

Η Αυστρία έπαιξε χωρίς τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την UEFA, επειδή όταν διαμόρφωσε το 3-1 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία πανηγύρισε, βρίζοντας χυδαία τον Αλιόσκι.

Με την επιτυχία αυτή η Ολλανδία έφτασε τους 6 βαθμούς και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, μετά τις Ιταλία και Βέλγιο, που επίσης μετράνε από δύο νίκες. Η Αυστρία έμεινε στους τρεις βαθμούς στον 3ο όμιλο. Στην τελευταία αγωνιστική η Ολλανδία θα παίξει με τη Βόρεια Μακεδονία και η Αυστρία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό