20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ σε κατάρρευση, δεν μπορεί να πιαστεί από πουθενά… | Superleague Interwetten & ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κατήφορος της ΑΕΚ δεν έχει τέλος. Η νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ βάζει την Ένωση πλέον σε τεράστιο κίνδυνο καθώς ακόμα και ο μίνιμουμ πολύτιμος στόχος της Ευρώπης τίθεται σε αμφιβολία με τη διαφορά των κιτρινόμαυρων από τον πέμπτο Παναθηναϊκό να έχει μειωθεί πλέον στους τρεις βαθμούς ενόψει και του μεταξύ τους ντέρμπι την ερχόμενη Κυριακή (9/5) στη Λεωφόρο. Η χρονιά για την ΑΕΚ εξελίχθηκε καταστροφικά και δείχνει λες και βρίσκεται σε βουτιά στο κενό, αδυνατώντας να πιαστεί από κάπου και σπάζοντας το ένα μετά το άλλο αρνητικά ρεκόρ που φανερώνουν τις γνωστές παθογένειες της ομάδας.

 

Ψυχολογία στο ναδίρ…

Οι αριθμοί που καταγράφει η ΑΕΚ στα ντέρμπι περνούν πλέον σε σοκαριστικά επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η ψυχολογία του συνόλου του ρόστερ που στερείται προσωπικοτήτων έχει δεχθεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα το οποίο εμποδίζει τους κιτρινόμαυρους να αναπνεύσουν. Έπειτα και από τη χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ συμπλήρωσε 16 ντέρμπι χωρίς νίκη, μετρώντας έξι ισοπαλίες και 10 ήττες! Συνολικά μάλιστα την τελευταία τριετία μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα έφτασε να μετράει τρεις νίκες, 13 ισοπαλίες και 18 ήττες σε 34 ντέρμπι! Με αυτούς τους αριθμούς καλείται η ΑΕΚ σε μερικές μέρες να υπερασπιστεί το +3 από τον Παναθηναϊκό για να πάρει αυτή το ευρωπαϊκό εισιτήριο και όπως γίνεται αντιληπτό τα στατιστικά αυτά δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας όταν η αυτοπεποίθηση σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις είναι «τσαλακωμένη» πριν καν αυτές αρχίσουν…

Αρνητικό ρεκόρ 20ετίας αμυντικά!

Η κατάρρευση της ΑΕΚ ξεκινάει φυσικά από το μεγαλύτερό της πρόβλημα, το οποίο την ταλανίζει από το ξεκίνημα της σεζόν. Δηλαδή την άμυνά της. Παίζοντας με μια ψυχολογία καταρρακωμένη και μια άμυνα τρομερά ευάλωτη, η Ένωση είναι αναγκασμένη να βλέπει τον αντίπαλο να παίρνει πάντα το προβάδισμα και να μπαίνει στη διαδικασία να κυνηγάει. Είναι κάτι που έχει καταγραφεί αρκετές φορές, αλλά επαναλαμβάνεται, με την ΑΕΚ να μένει πίσω στο σκορ στα 26 από τα 47 της φετινά παιχνίδια! Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έφτασε στα 44 γκολ παθητικό και έσπασε αρνητικό ρεκόρ 20ετίας στην πρώτη κατηγορία ξεπερνώντας τα 43 τέρματα παθητικό της σεζόν 2010-2011! Μάλιστα, πλέον, η ΑΕΚ έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος μαζί με την ουραγό ΑΕΛ, βλέποντας μόνο τον ΟΦΗ να έχει δεχθεί ένα γκολ περισσότερο με 45 τέρματα παθητικό και την εστία της να παραβιάζεται πλέον για 10 συνεχόμενα ματς τουλάχιστον από μία φορά!

Δεν παίρνει τίποτα από την ποιότητα μεσοεπιθετικά

Παρά τις ποιοτικές λύσεις που έχει από τη μέση και μπροστά, η δημιουργία της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ σε αυτό το κομμάτι είναι ελλιπέστατη, όπως καταγράφεται και από τον δείκτη των ποιοτικών ευκαιριών που παράγουν οι κιτρινόμαυροι μέσω της πλατφόρμας του Wyscout. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αφλογιστία του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν έχει καμία σχέση με τα ποσοστά παραγωγικότητας που είχε στο πρώτο μισό. Στα πλέι οφ πέρα από το γκολ που σημειώνει στο τέλος στο βαρύ 1-5 από τον Ολυμπιακό και το πέναλτι-γκολ με τον Άρη δεν «ταΐζεται» μέσα στην περιοχή και αναγκάζεται να βγαίνει μακριά από αυτήν μέσα στο παιχνίδι. Γενικότερα η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ μοιάζει απενεργοποιημένη σκοράροντας με τα βίας ένα γκολ στα μεγάλα παιχνίδια. Αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να δώσει νίκες σε ντέρμπι, ειδικά με την θλιβερή εικόνα ανασταλτικά.

Και το ευρωπαϊκό εισιτήριο σε τεράστιο κίνδυνο…

Πλέον, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το εφιαλτικό σενάριο να χάσει και την ευρωπαϊκή έξοδο είναι πλέον κάτι ορατό για την ΑΕΚ. Η απόσταση από τον πέμπτο Παναθηναϊκό μειώθηκε στους τρεις βαθμούς και κόντρα σε όλα τα παραπάνω οι κιτρινόμαυροι στη Λεωφόρο καλούνται να πιαστούν από κάπου. Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που τους κάνουν τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη, έχοντας τη δεδομένη στιγμή έξι παίκτες εκτός (Λάτσι, Σιμόες, Μάνταλο, Γκαρσία, Ολιβέιρα και Ραντόνια) και διάφορους παίκτες έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένους… Η ΑΕΚ αν καταφέρει και βρει νίκη στο ντέρμπι, κάτι που αγνοεί στα τελευταία 16 τέτοιου χαρακτήρα, τελειώνει την υπόθεση και κοιτάζει τις αλλαγές της επόμενης μέρας. Αν όχι, τότε τα δύο τελευταία ματς με Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας και Άρη εντός θα είναι κάτι παραπάνω από must win…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό