22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ: Ο «τελικός των τελικών» με ΠΑΣ Γιάννινα και οι μετρημένες επιλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ με τις γνωστές απουσίες, αλλά και με μετρημένες επιλογές καθώς είναι γεγονός πως το ρόστερ διαθέτει «απενεργοποιημένες» μονάδες, θέλει μόνο νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για να παραμείνει στο παιχνίδι της Ευρώπης. Πιθανή η επιστροφή Μάνταλου στην ενδεκάδα.

Τα περιθώρια στένεψαν για την ΑΕΚ και πλέον ακόμα και η παραμικρή απώλεια βαθμών φαντάζει απαγορευτική στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ματς της Τετάρτης (11/5 – 19:30) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ έχει τον χαρακτήρα του… τελικού των τελικών, μέχρι φυσικά τον επόμενο που θα ακολουθήσει το Σάββατο (14/5 – 20:00) στο Βικελίδης απέναντι στον Άρη. Αν η ΑΕΚ πάρει έξι βαθμούς από αυτά τα δύο παιχνίδια τότε η ευρωπαϊκή της παρουσία είναι εξασφαλισμένη, παρά το γεγονός ότι θα απομένει και ο αγώνας με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (17/5 – 20:00) την τελευταία αγωνιστική καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα υπερτερεί των «κίτρινων» στην ισοβαθμία.

Αυτό που προέχει πάντως τη δεδομένη στιγμή στην Ένωση είναι το αυριανό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ. Έναν αντίπαλο τον οποίο έχει νικήσει ήδη τρεις φορές φέτος, ωστόσο με την εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό στη δυσκολία παραγωγής ποιοτικών ευκαιριών κάνει τους φίλους της να είναι συγκρατημένοι. Άλλωστε εντός έδρας οι «κιτρινόμαυροι» δυσκολεύονται πολύ να πάρουν αποτέλεσμα σε όλη τη φετινή σεζόν και ειδικά στη διαδικασία των play offs μετράνε μόλις μια νίκη κι αυτή εκτός έδρας επί του ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες.

Μπορεί η ομάδα των Ιωαννίνων να αντιμετωπίζει αρκετές απουσίες, ωστόσο και στην ΑΕΚ οι επιλογές για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο είναι μετρημένες. Κι αυτό δεν αφορά μόνο το παιχνίδι της Τετάρτης, αλλά συνολικά τα τρία ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν και ενώ παίζεται η μίνιμουμ αλλά πολύ σημαντική υποχρέωση της ευρωπαϊκής συμμετοχής για του χρόνου. Είναι γεγονός πως πέρα από τα γνωστά προβλήματα με Αραούχο, Γέβτιτς, Βράνιες και Σιμόες που απουσιάζουν και από την αποστολή που ανακοινώθηκε ενόψει ΠΑΣ, υπάρχουν παίκτες που παρότι καλούνται στην αποστολή, είναι στην ουσία απενεργοποιημένοι. Κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι δεν συμμετέχουν στο rotation, ούτε έρχονται από τον πάγκο στην εξέλιξη των αγώνων.

Οι επιλογές είναι μετρημένες λοιπόν και η ενδεκάδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος της από τους παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μια πιθανή αλλαγή μπορεί να αφορά την επιστροφή του Μάνταλου στο αρχικό σχήμα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σε αυτήν την περίπτωση ενδιαφέρον παρουσιάζει ποιου τη θέση θα πάρει. Ο Σιμάνσκι ως εξάρι στο 4-3-3 διανύει περίοδο φόρμας συνεπώς δύο είναι οι υποψήφιοι. Είτε ο Χατζισαφί, που τα πήγε καλά σε αυτόν τον ρόλο με τον Παναθηναϊκό, είτε ο Κριχόβιακ που βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα.

Εφόσον αυτός είναι ο Χατζισαφί, τότε μαζί με τον Μοχαμαντί θα διεκδικήσουν μια θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ρότα φυσικά να παραμένει στο δεξί και τους Τζαβέλλα και Μήτογλου να αποτελούν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ κάτω από την εστία θα είναι φυσικά ο Στάνκοβιτς. Όσον αφορά την επίθεση οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία στα άκρα και ο Άμραμπατ στην κορυφή θα ξεκινήσουν. Όσο για τον Ανσαριφάρντ, από την ΑΕΚ μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εκτιμούσαν ότι πολύ δύσκολα θα ήταν έτοιμος να ξεκινήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα (λόγω του προβλήματος με την όραση), όμως το άφηναν ανοικτό για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Στην 20αδα που επέλεξε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος βρίσκονται οι Τσιντώτας, Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Σβάρνας, Ρότα, Μισελέν, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Κριχόβιακ, Μάνταλος, Σάκχοφ, Άμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Τσούμπερ, Τάνκοβιτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό