18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα έφερε ξανά το χαμόγελο στον Μάνταλο (s+)

Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΕΚ: Ο Πέτρος Μάνταλος με τον Αργεντινό τεχνικό νιώθει άλλος ποδοσφαιριστής.

Ο Πέτρος Μάνταλος είναι δεδομένο ότι έχει ξανανιώσει στην ΑΕΚ.

Ο διεθνής αρχηγός της Ένωσης διανύει το 32ο έτος της ηλικίας του και την ένατη σεζόν του στην ομάδα. Είναι σύμβολο πλέον του συλλόγου. Στο ματς με τον Ιωνικό συμπλήρωσε 300 συμμετοχές και το γιόρτασε με την ασίστ στο γκολ νίκης του Τσούμπερ. Στη ρεβάνς με τον Πανσερραϊκό πέτυχε και δύο γκολ, κάτι που είχε να το κάνει σε ένα ματς από το 2019.

Ο Μάνταλος στην ΑΕΚ πέρασε πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Έπαιξε στη β’ κατηγορία, υπέστη δύο τραυματισμούς στο γόνατο, γνώρισε την πίκρα με αποκλεισμό από την Ευρώπη, γεύτηκε όμως και χαρές. Πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στα δύσκολα, ωστόσο, το όνομά του πάντα ήταν πρώτο στην σκληρή κριτική. Έφτασε μία ανάσα από το να μετακομίσει στην αραβική χερσόνησο ή έπαιξε δυνατά για ομάδες της Τουρκίας και γενικά για το εξωτερικό.

 

Η καρδιά του, όμως, είναι στην ΑΕΚ. Την περασμένη σεζόν και πριν ξεκινήσει δουλειά με τον Ματίας Αλμέιδα, έδειχνε αναγεννημένος με τον Πογέτ στην Εθνική. Ήταν κομβικός ο ρόλος του στην κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο του Nations League. Τότε αναφέραμε ότι θα εμφανιστεί άλλος παίκτης στη διάθεση του Αργεντινού τεχνικού.

Ο Αλμέιδα όντως του έχει δώσει έναν ρόλο που κολλάει στην ομάδα. Ο Μάνταλος είναι αρχηγός, αλλά όχι ο ηγέτης. Δεν περιστρέφονται όλα γύρω απ’ αυτόν. Πότε βασικός, πότε αλλαγή είναι ένα γρανάζι στην μηχανή της ΑΕΚ. Δείχνει πιο απελευθερωμένος κι έχει συμμετοχή στο πλάνο. Την τρέχουσα περίοδο μετράει 21 ματς, 5 γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο ίδιος δείχνει χαμογελαστός, μετά το ματς τον Ιωνικό δεν έκρυψε ότι του αρέσει το πλάνο της ομάδας και ονειρεύεται κι άλλους τίτλους. Μπήκε στο νέο γήπεδο, ο κόσμος τον έχει σε εκτίμηση, χωρίς να ξεχνάει κανείς ότι συχνά στα άσχημα δεχόταν τα πυρά. Κανείς, όμως, στην εξέδρα της ΑΕΚ δεν μπορεί να μην αναγνωρίζει ότι και ποιότητα έχει και δίνει ό,τι μπορεί. Κυρίως τον εκτιμά ο Αλμέιδα και γι’ αυτό ο Μάνταλος νιώθει ότι αναγεννήθηκε ποδοσφαιρικά. Κι όταν ένας παίκτης βρίσκει το χαμόγελό του, μόνο θετικό είναι για μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό