22.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

ΑΕΚ: Οι παίκτες που θέλει ο Καρέρα – ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τούτο όμως δεν συνεπάγεται ότι η σκέψη παύει να “τρέχει” στην επόμενη ημέρα για την ομάδα που “διοικούν” αγωνιστικά. Εν προκειμένω, ο Μάσιμο Καρέρα οφείλει να έχει κατασταλάξει στις ανάγκες που υπάρχουν για μια ΑΕΚ καλύτερη την επόμενη σεζόν, περισσότερο ανταγωνιστική και διεκδικητική έως το τέλος. Μια ομάδα που θα παίξει για το πρωτάθλημα πιστεύοντας πραγματικά στην κατάκτησή του, όχι βασισμένη σε λόγια του αέρα.

Ο προσανατολισμός του Ιταλού κόουτς, σε πλήρη εναρμόνιση με τα θέλω και τις ιδέες του Ίλια Ίβιτς (ο οποίος έχει ήδη ανασύρει την ομάδα από χαοτικές και μη εφαρμόσιμες λογικές), είναι πολύ ξεκάθαρος: “στην ΑΕΚ πρέπει να προστεθούν ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα είμαστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι είναι καλύτεροι από αυτούς που έχουμε. Δεν χρειάζονται πολλοί, όμως απαιτείται να έχουν ποιότητα”.

Δεν πρόκειται για κάποια δημόσια τοποθέτηση, όμως οι παραπάνω δύο προτάσεις συνιστούν την ξεκάθαρη μεταφορά προς εσάς, της κεντρικής ιδέας που διέπει τη συνεργασία του προπονητή με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας. Προσέξτε τη διαφορά φιλοσοφίας με το πριν: εδώ δεν γίνεται λόγος για προσέγγιση-ντρίμπλα του στυλ “δεν θα πάρουμε παίκτες απλά για να πάρουμε”, που είχε ειπωθεί παλαιότερα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και ασφαλώς απεικόνιζε το λανθασμένο σκεπτικό που οδηγούσε την ΑΕΚ στο μονοπάτι των διαδοχικών αστοχιών.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Είναι δεδομένο ότι η Ένωση θα αποκτήσει ποδοσφαιριστές το καλοκαίρι, βάσει των πραγματικών αναγκών της, πιθανών πωλήσεων και του “ξεκαθαρίσματος” που είναι απαραίτητο να γίνει καθώς το ρόστερ είναι πολυάριθμο και βρίθει επιλογών που δεν θα υπολογίζονται από τον προπονητή την επόμενη σεζόν. Κι επειδή τόσο ο Ίβιτς όσο και ο Καρέρα διαθέτουν εμπειρία, γνώση και τις γνωριμίες που απαιτούνται, οι παίκτες που θα προστεθούν θα είναι καλοί.

Αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ δεν μπαίνει στη διαδικασία ιδιαίτερης μελέτης των παικτών που της προτείνονται αλλά συνοδεύονται με ερωτηματικά και αμφιβολίες. Επί παραδείγματι, κάποιοι ποδοσφαιριστών από την Ισπανία που πρόσφατα γράφτηκαν στον Τύπο (μέσω μανατζερικών καναλιών και ατζεντικών διαρροών), με καλή θητεία στη Β’ κατηγορία της χώρας, απορρίφθηκαν δίχως πολλή σκέψη καθώς εξ αρχής έγινε αντιληπτό από τον Ίβιτς ότι δεν είναι κοντά ποιοτικά σε αυτό που η ομάδα χρειάζεται και αναζητά.

Ο Ιβιτς, σε αγαστή συνεργασία με τον Καρέρα, ήδη εξετάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που θα καταστήσουν την ΑΕΚ περισσότερο ικανή με τη μπάλα στα πόδια, πιο δημιουργική επιθετικά. Δεν είναι τυχαίο ότι εξετάζονται πλάγιοι μπακ και για τις δύο πτέρυγες, με πιο δυνατά χαρακτηριστικά από αυτά των Χουλτ και Παουλίνιο (καθώς οι Μπακάκης και Λόπες, πέραν του ότι δεσμεύονται με πολυετή συμβόλαια, θεωρούνται ακλόνητοι), ενώ και ο στόπερ που θα προστεθεί στο ρόστερ (ίσως και δύο αν δεν βρεθεί άκρη με τον Βράνιες) θα πρέπει να γνωρίζει καλά πως να κάνει παιχνίδι από τη γραμμή άμυνας.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μάσιμο Καρέρα εξετάζει και περιπτώσεις παικτών από την πατρίδα του που θα μπορούσαν να έλθουν στην Ελλάδα, αρκεί να πρόκειται για τέτοιες που πράγματι θα κάνουν τη διαφορά στην ΑΕΚ. Ίσως μέσω αυτής της κατάστασης, της κάθετης πτώσης στη χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών και του δύσκολου περιβάλλοντος στη γειτονική χώρα, να προκύψουν και περιπτώσεις κάποιων που θα σκεφτούν να φύγουν στο εξωτερικό.

Photo credits: Eurokinissi

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό