33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑΕΚ και Ολυμπιακός εκτός, η ιστορία «δείχνει» επανάληψη του… 2010

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το ίδιο πέτυχε και ο Άρης απέναντι στην ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» και η «Ένωση» αμφότεροι δεν θα συμμετάσχουν στους «8» για πρώτη φορά μετά και το 2010 και οι «οιωνοί» έχουν ήδη… τοποθετηθεί για το ζευγάρι που ενδέχεται να δούμε φέτος στον μεγάλο τελικό.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας και το πώς συνεχίζονται οι «διασταυρώσεις» είναι ήδη γνωστά. Γι’ αυτόν κιόλας ο Άρης έχει τον πρώτο λόγο για να φτάσει μέχρι και το… φινάλε, λόγω του ευνοϊκού προγράμματος που έχει (στα «χαρτιά» πάντα). ΑΕΚ και Ολυμπιακός έμειναν εκτός από νωρίς και αυτή η εξέλιξη μας γυρίζει στο μακρινό… 2010, την τελευταία φορά όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν έφτασαν στους «8» του θεσμού.

Οι Πειραιώτες είχαν αποκλειστεί στη φάση των «32» από τον Πανσερραϊκό, έχοντας χάσει με 3-1 στις Σέρρες, ενώ η «Ένωση» είχε βγει «νοκ-άουτ» από τον Θρασύβουλο Φυλής (1-0)! Έτσι, χωρίς ιδιαίτερες… δυσκολίες, Παναθηναϊκός και Άρης έφτσαν προς τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2010, με το «τριφύλλι» να έχει ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και να στοχεύει στο νταμπλ. 

Το «χρυσό» γκολ του Λέτο

Ο Νίκος Νιόπλιας καθόταν στον πάγκο της ομάδας τότε, ενώ στην αντίπερα όχθη ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το παιχνίδι ήταν στο 0-0, μέχρις ότου ο Σεμπαστιάν Λέτο αποφάσισε να σουτάρει από μακρινή απόσταση στο 63ο λεπτό, νικώντας τον Μανώλη Σηφάκη και χαρίζοντας το Κύπελλο Ελλάδας και το νταμπλ στον Παναθηναϊκό.

Ο «δρόμος» δεν είναι… στρωμένος με ροδοπέταλα, όμως, έτσι όπως έχουν σχηματιστεί τα ζευγάρια εν συνεχεία, είναι αρκετά πιθανό ο Άρης να βρεθεί στον μεγάλο τελικό. Μπορεί, άραγε, να τα καταφέρει και ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ από την άλλη μεριά του «ταμπλό», ώστε να δούμε μία επανάληψη του 2010; Οψόμεθα…

Οι συνθέσεις των ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2010, Παναθηναϊκός – Άρης:

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Νίνης (65′ Μαρίνο), Σαλπιγγίδης (62′ Καραγκούνης), Λέτο (79′ Χριστοδουλόπουλος), Σισέ.

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Γκιάρο, Νασούτι, Νέτο, Βανγκέλι, Μεριέμ (66′ Χαβίτο), Ναφτί (74′ Φερνάντες), Πρίττας, Κάλβο (83′ Αντού), Κάμπορα, Κόκε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό