16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Αν υποθέσουμε πως η κατάσταση των αντιπάλων συνιστά ευκαιρία | Blog – Γιώργος Τσακίρης

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιώργος Τσακίρης αναγνωρίζει λογική στα συμπεράσματα φίλων της Ένωσης σχετικά με την κακή εικόνα των ανταγωνιστών ωστόσο δεν διαπιστώνει διάθεση εκμετάλλευσης από τους “κιτρινόμαυρους” και έχει υστερόγραφα…

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αγωνιστικού σχεδιασμού της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις των βασικών ανταγωνιστών στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, γέννησαν μια νέα κουβέντα. Μια συζήτηση γύρω από τη σεζόν που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή και σύμφωνα με την οποία (σ.σ.: συζήτηση) η Ένωση μπορεί να δει τη νέα αγωνιστική χρονιά με μεγάλη αισιοδοξία. Η εκτίμηση είναι ότι δύναται να ανταποκριθεί στον πρωταθλητισμό και να φτάσει ξανά στην κορυφή της Superleague κρίνοντας πάντα και από την εικόνα των αντιπάλων.

Προφανώς στο συμπέρασμα αυτό οδηγήθηκε πολύς κόσμος της Ένωσης χάρη και στην πρώτη γεύση της νέας ΑΕΚ. Από όσα κοινώς είδε να συμβαίνουν από τους “κιτρινόμαυρους” στα τέσσερα καλά και δυνατά φιλικά που έδωσε η ομάδα στη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας κόντρα σε Γκενκ, Φόλενταμ, Ουτρέχτη και Ομόνοια. Φιλικά στο τέλος των οποίων προέκυψαν δικαιολογημένα καλές εντυπώσεις και φανέρωσαν ένα γκρουπ που βρίσκεται σε σωστό δρόμο όσον αφορά στη δουλειά που γίνεται από τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του.

Στα παραπάνω προσθέστε και το νέο γήπεδο που υψώθηκε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, στην δική μας πόλη, προκειμένου να έχετε συμπληρωμένο το παζλ του συμπεράσματος και της συζήτησης που γεννήθηκε σχετικά με τη δυνατότητα πρωταθλητισμού. Εγώ επιμένω να θεωρώ ότι όπως και να ‘χει αυτό δεν είναι κάτι που δύναται να απαντηθεί (σ.σ.: αν η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική και θα κάνει πρωταθλητισμό) πριν από τον Φλεβάρη του 2023, ή τουλάχιστον έως τον Νοέμβριο και τη διακοπή για το Μουντιάλ. Δεν είναι δυνατόν από τα φιλικά και μόνο, αλλά και βάση της εικόνας των αντιπάλων τόσο νωρίς, να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα.

Για να ολοκληρώσω την αναγνώριση των στοιχείων εκείνων που προκάλεσαν τη συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, σίγουρα οφείλω να εστιάσω και στο πρόσωπο του προπονητή και συνολικά του team που δημιουργήθηκε. Αλλά και των προσθηκών στο ποδοσφαιρικό τμήμα των Μπρούνο Άλβες και των υπολοίπων που έχουν δουλέψει σωστά ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή παρέα στα αποδυτήρια. Έως τώρα τουλάχιστον γιατί και αυτό θα αποδειχθεί και φανεί στην πορεία, στη στραβή που λέμε, η οποία προφανώς και μακάρι να μην έρθει ποτέ…

Οι αντίπαλοί της και η ενίσχυσή της…

Επιμένω πάντως να θεωρώ ότι ο βασικότερος λόγος για να ξεκινήσει αυτή η κουβέντα έχει να κάνει με την εικόνα των βασικών ανταγωνιστών και δη του Ολυμπιακού (και έπειτα του ΠΑΟΚ). Ο ΑΕΚτζής διαπιστώνει ότι οι αντίπαλοι της ομάδας είναι σε κακή κατάσταση απέναντι σε αρκετά υποδεέστερες ομάδες και αισιοδοξεί. Ελέω και καλών έως τώρα προσθηκών εκεί που πονούσε η ομάδα: στην άμυνα με Βίντα, αλλά και στα χαφ όπου έγινε ολικό make over με τρεις νέους (Γιόνσον, Πινέδα και Γκατσίνοβιτς) που λογίζονται για βασικοί. Ωστόσο σωστά υπογραμμίζεται ότι πλέον παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στα υπόλοιπα κομμάτια (βασικά) του παζλ.

Διότι στη συζήτηση που έχει… γεννηθεί με αφορμή την κακή εικόνα βασικών αντιπάλων της ΑΕΚ υπάρχει και συμπέρασμα: ότι προκύπτει μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αλμέιδα να διεκδικήσει στο νέο γήπεδό της το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει με την επιστροφή της στα πατρογονικά της εδάφη. Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να το δεχθούμε αυτό αλλά για την οικονομία της… συζήτησης ας το υποθέσουμε. Αρκεί; Να προκύπτει ευκαιρία ελέω αντιπάλων και νέων σημαντικών δεδομένων όπως είναι το νέο γήπεδο που επιτέλους καλύπτει ένα τεράστιο συν των βασικών ανταγωνιστών; Για μένα όχι…

Εφόσον αναγνωρίσουμε ότι συνιστά ευκαιρία η κατάσταση του Ολυμπιακού που άλλαξε προπονητή τώρα και σύμφωνα με τα ερυθρόλευκα ρεπορτάζ έχει πολλές ανάγκες ενδεκάδας, αλλά και ότι ο ΠΑΟΚ είναι (όπως είπε ο προπονητής του) σε πορεία χτισίματος και έχει πολλή δουλειά μπροστά του, η ΑΕΚ όφειλε να είχε κάνει βήματα τέτοια που θα αποδείκνυαν ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τα παραπάνω δεδομένα. Σίγουρα φαίνεται να έχει καταφέρει να κερδίσει από το βασικό στάδιο προετοιμασίας όπου σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές της είχε τον χρόνο να το κάνει και καθόλου πίεση για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το δεύτερο κομμάτι που έπρεπε να είχε κάνει η ΑΕΚ ήταν να τελειώσει σε μεγάλο βαθμό με τις ανάγκες προσθηκών που είχε και ΔΕΝ τα κατάφερε. Γιατί έπρεπε να ήταν ήδη εδώ ο δεύτερος (τουλάχιστον) στόπερ της μαζί με τον Βίντα προκειμένου να μη χρειάζεται να πάει έως την πρώτη διακοπή πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας με ένα μόνο νέο πρόσωπο στην άμυνά της: τον διεθνή Κροάτη στόπερ. Διότι αυτό ισχύει μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος τη στιγμή που δεν υπάρχει δεύτερο φορ (για το 3-5-2) και ας λογίζεται ως τέτοιος ο Λιβάι Γκαρσία, δεν είναι… Κάτι που σημαίνει ότι πάμε με ευχή να μας βγει τέτοιος έως ότου έρθει άλλος ένας.

Για τους παραπάνω λόγους η συζήτηση που γεννήθηκε σαν ευκαιρία τίτλου για την ΑΕΚ ελέω εικόνας και προβλημάτων των αντιπάλων, πλέον γυρνάει μπούμερανγκ στην Ένωση, όσο δεν ενισχύεται (εγκαίρως) κοινώς…

Υγ: Με την γνωστοποίηση των τιμών των εισιτηρίων διαρκείας έγραφα σε άρθρο μου σε τούτο το χώρο, επειδή ήταν αρκετά τσιμπημένα, ότι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα απογειώνουν τις απαιτήσεις του κόσμου. Πόσο μάλλον τώρα που έχουν διατεθεί πάνω από 22.000 εισιτήρια και τα έσοδα είναι τέτοια που ο ΑΕΚτζής δικαιολογημένα κρίνει ότι επιβάλλεται να έχει λόγο για το αγωνιστικό και το ποσό που δίνει η διοίκηση του club για ενίσχυση. Κάνει τις μαθηματικές πράξεις, σου λέει έχουν μπει πολλά λεφτά στα ταμεία από τον κόσμο και απαιτεί να πάνε στην ομάδα. Όλο αυτό απογειώνει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται όταν ο κόσμος δεν θεωρεί ότι ανταποκρίνεται ακόμη ο σχεδιασμός σε όσα αξιώνει και απαιτεί πλέον!

Υγ2: Επειδή έγραψα παραπάνω, στο βασικό θέμα του άρθρου, για τους αναγνώστες να σημειώσω τούτα για να είμαι ξεκάθαρος: αφενός δεν θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι κακός αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερος από πέρυσι από όσα έχω δει και ελέω Γιοβάνοβιτς. Δεν έχει βάθος στο ρόστερ και ταυτόχρονα έχει κενά ακόμη σοβαρά στην ενδεκάδα του, αλλά διαβάζω θα καλυφθούν, πρέπει και αυτόν να προσπεράσει η ΑΕΚ φέτος αφού πέρυσι την άφησε πίσω. Για τον Άρη δεν έχω ακόμη άποψη. Αφετέρου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σίγουρα σε κάποιο σημείο της σεζόν θα βρουν καλά αποτελέσματα και χημεία, οπότε η Ένωση πρέπει να εκμεταλλευτεί το διάστημα που δεν θα το έχουν βρει οι αντίπαλοι για αυτό και έπρεπε να είχαν εκμεταλλευτεί το χρόνο στην ΑΕΚ οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού. Δεν το έκαναν…

Υγ3: Κάτι όντως πρέπει να γίνει με τις διαιτησίες σε βάρος των ελληνικών ομάδων που εδώ και μια τριετία παίζει… σφαγή καλή! Φέτος ο Παναθηναϊκός, πέρυσι η ΑΕΚ, κατά καιρούς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, δεν πάει έτσι. Εκεί που παίζονται τα λεφτά για το 90% των ευρωπαϊκών ομάδων δεν υπάρχει VAR, τι σημαίνει αυτό για την UEFA; Τι φανερώνει; Σκοπιμότητα και θα έπρεπε να έχει αλλάξει από πρόπερσι και πέρυσι που φωνάζουν πολλές ομάδες για τη σκόπιμη απουσία του VAR. Διότι με VAR η ΑΕΚ θα είχε περάσει την Βέλεζ όπου ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Καρίμ για το 1-2 και παίζει να είχε άλλη σεζόν πέρυσι. Όπως θα είχε περάσει ήδη ο Παναθηναϊκός την Σλάβια με δύο φάσεις να είναι αρκετές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό