23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ: Άλλη δυναμική στην «OPAP Αrena» – Τρία σημεία «κλειδιά» στην ιστορική πρεμιέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ βρίσκει τον αγωνιστικό της χαρακτήρα και υπολογίζει πλέον και στη δύναμη της έδρας.

Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της, με τους συμβολισμούς και τη συγκίνηση να προκαλούν δέος, αλλά από το πρώτο ματς φάνηκε η δυναμική της έδρας. Για 19 χρόνια και πέντε μήνες, η Ένωση περιπλανήθηκε σε μεγάλα και μικρότερα γήπεδα, αλλά πάντα ήταν φιλοξενούμενη.

Τη Δευτέρα, που έπαιξε η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην «OPAP Arena», φάνηκε τι έχανε όλα αυτά τα χρόνια.

Το πρώτο και κυριότερο είναι η ενέργεια από τον κόσμο και η αίσθηση ότι αυτό είναι το σπίτι της και αυτό το νιώθει ο αντίπαλος. Η ατμόσφαιρα στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης με τον Ιωνικό ήταν ηλεκτρική και μεταφερόταν στους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα.

Η εκρηκτική στιγμή της εισόδου των παικτών στον αγωνιστικό χώρο με τα καπνογόνα και τα συνθήματα, προκάλεσε ρίγη στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αντιλήφθηκαν τη σημασία που έχει για τον κόσμο αυτό το γήπεδο. Και τα συνεχόμενα συνθήματα ήταν αυτά που δεν επέτρεπαν στους παίκτες να χαλαρώσουν.

Ο Ματίας Αλμέιδα είπε στη συνέντευξη Τύπου, ότι αυτή η ατμόσφαιρα απαιτούσε από τους παίκτες διπλή προσπάθεια για να παραμείνουν συγκεντρωμένοι, κάνοντας το καλύτερο έως τώρα παιχνίδι τους.

Το πρέσινγκ για την κατοχή της μπάλας που ζητά συνεχώς ο Αργεντινός τεχνικός επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Ιωνικός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Στάνκοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 42 κλεψίματα.

Το τρίτο στοιχείο κλειδί της νίκης των «κιτρινόμαυρων» ήταν οι πολλές τελικές. Η Ένωση είχε 25 τελικές, 8 στον στόχο και 4 γκολ. Η εντολή του Αλμέιδα, αλλά και ο τρόπος ανάπτυξης, είναι να κάνουν οι παίκτες σουτ. Εκτός από τους μεσοεπιθετικούς, σουτ επιχείρησαν και αμυντικοί, όπως οι Ρότα, Μοχαμαντί που βρέθηκαν σε θέση βολής και δεν δίστασαν να δοκιμάσουν το πόδι τους. Τα δύο γκολ του Γκατσίνοβιτς επιτεύχθηκαν γιατί ο Σέρβος έβγαινε συχνά ως κρυφός φορ και μπορούσε να κάνει την τελική, με τον Ελίασον, τον Πινέδα και τον Άμραμπατ όταν μπήκε, να είναι ιδιαίτερα κινητικοί και να βγάζουν καλές μπαλιές για τους προωθημένους.

Ο Χουτεσιώτης έκανε έξι καίριες αποκρούσεις σε προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

Στους τελευταίους δύο αγώνες, η Ένωση αποδίδει καλά και τα περιθώρια βελτίωσης ακόμα είναι μεγάλα. Ο Ματίας Αλμέιδα συνεχίζει να δουλεύει και η δύναμη της έδρας θα δώσει στην ομάδα την ώθηση που χρειάζεται για νέες επιτυχίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό