26.2 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αδιανόητο: Έκοψαν τα επιδόματα τέκνου σε οικογένεια με 11 παιδιά – Τι καταγγέλει η μητέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλές πολύτεκνες οικογένειες στη χώρα καθώς οι ραγδαίες αυξήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα όπως επίσης και ο πληθωρισμός τις έχουν για τα καλά «γονατίσει». Εκείνοι προσπαθούν καθημερινά να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με γνώμονα να εξασφαλίσουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, αλλά πολλές φορές, απλά δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουν.

Πολύτεκνη μητέρα μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του OPEN το πρωί της Κυριακής(22/9), περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά της μεταξύ των οποίων και η εύρεση κατοικίας. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πλέον δεν λαμβάνει ούτε καν το επίδομα των 700 ευρώ, λόγω των οριζόντιων εισοδηματικών κριτηρίων παρά το γεγονός ότι έχει 11 παιδιά!

Πρόκειται για ένα ποσό, το οποίο αποτελούσε βασικό στήριγμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους. Το ενοίκιο στο νέο σπίτι της οικογένειας στο Χαλάνδρι είναι υψηλό ενώ το κόστος του σούπερ μάρκετ φτάνει στα 2.000 ευρώ κάθε μήνα, με την οικογένεια να δίνει αγώνα ώστε να κρατήσει τα έξοδά της για τις απαραίτητες αγορές κάτω από τα 70 ευρώ την ημέρα.

«Αυτό έγινε ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση. Ενώ περιμέναμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το σήμα του αυτοκίνητου, αυτό δεν έγινε ποτέ. Μιλάμε για ένα επίδομα της τάξης των 700 ευρώ το οποίο ήταν απαραίτητο για τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Έχουμε δύο οχήματα, αλλά το μεγάλο που είναι ένα εννιαθέσιο βανάκι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιούμε καθημερινά, λόγω του κόστους των καυσίμων. Είμαστε με ένα ΙΧ που και αυτό θέλει το σήμα του. Αυτό που ζητάμε όλοι εμείς οι πολύτεκνοι, είναι να απαλλαγούμε τουλάχιστον από τα τέλη κυκλοφορίας» είπε νωρίτερα μιλώντας στο OPEN μητέρα 11 παιδιών!

Αναφορικά με το θέμα μίλησε και ο καθηγητής εργατικού δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων «μιλάμε για μια αδιανόητη περίπτωση. Αντί αυτή η οικογένεια να τύχει της απόλυτης στήριξης της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμα και με το ενοίκιο. Μιλάμε για τη μοναδική πολυμελή οικογένεια στο δημόσιο. Αυτές οι οικογένειες δεν πρέπει καν να συγκρίνονται με πολύτεκνες. Πρέπει να έχουν την απόλυτη στήριξη και συνδρομή σε οτιδήποτε έχουν ανάγκη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων για να προσθέσει « δεν πρέπει να μιλάμε καν για εισοδηματικά κριτήρια στη συγκριμένη περίπτωση. Ειδικά όταν έχουμε τέτοια πληθυσμιακή κατάρρευση». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό