22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αδειάζει η κλεψύδρα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι δεν υποβάλλουν μέχρι σήμερα τη σχετική δήλωση δεν θα πληρωθούν προκαταβολικά για τον Απρίλιο

Αυλαία πέφτει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα έως 100% ενοίκια. Μέχρι σήμερα, Παρασκευή (14/05) θα πρέπει να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τη δήλωση Co για τα «κουρεμένα» έως 100% ενοίκια του Μαρτίου. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να αποζημιωθούν προκαταβολικά για τα κουρεμένα ενοίκια του Απριλίου.

Οι αποζημιώσεις που φθάνουν έως και το 80% των μισθωμάτων, θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που εκμισθώνουν ακίνητα στα τέλη του μήνα με βάση τις δηλώσεις Co για τον μήνα Μάρτιο 2021 οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν στη σχετική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέχρι σήμερα 14 Μαΐου 2021.

Ταυτόχρονα πρέπει να πληρούνται και οι εξής προϋποθέσεις:

Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.
Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.
Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Απρίλιο.
Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις (π.χ. ο μισθωτής να είναι πληττόμενη επιχείρηση ή εργαζόμενος σε αναστολή εργασίας).

Σημειώνεται ότι όσοι δεν υποβάλουν τη δήλωση για τα μειωμένα ενοίκια του Μαρτίου θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος τα χρήματα που έλαβαν προκαταβολικά τον Απρίλιο για τα κουρεμένα ενοίκια Μαρτίου η οποία πληρώθηκε μαζί με την αποζημίωση για τα ενοίκια του Φεβρουαρίου.

Το μέτρο των μηδενικών ενοικίων συνεχίζεται και τον Μάιο για τις κλειστές επιχειρήσεις και για συγκεκριμένους κλάδους που πλήττονται από την πανδημία. Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου οι επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών καθώς και για τα γυμναστήρια, τους παιδότοπους. Τα μειωμένα κατά 40% μισθώματα ισχύουν μόνο για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή εργασίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό