16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αγώνες με φαβορί και αουτσάιντερ σήμερα

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αγώνες για τους «16», της πρώτης νοκ-άουτ φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, συνεχίζονται σήμερα (28/06) με δύο δυνατά ζευγάρια, που αναμένεται να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.

Στις 19:00, στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, ενώ στις 22:00 στο Βουκουρέστι η Γαλλία θα παίξει με την Ελβετία, θέλοντας να κάνει το πρώτο, μεγάλο βήμα για τον τελικό της 11ης Ιουλίου.

Η Κροατία έρχεται με καλή φόρμα και ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Σκωτίας με 3-1 και την πρόκρισή της, στην τελευταία αγωνιστική του Δ΄ ομίλου. Η «Χρβάτσκα» δεν έχει διαθέσιμο τον (τιμωρημένο) Λόβρεν, τη θέση του οποίου στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Τσαλέτα-Τσαρ, σε σχέση με το ματς της Γλασκώβης.

Ακόμη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ζλάτκο Ντάλιτ θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Πέρισιτς, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κοωονοϊό και θα μείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα αναμένεται να πάρει ο Ρέμπιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Λουίς Ενρίκε είδε την ομάδα του να ξαναβρίσκει ηθικό μετά το 5-0 επί της Σλοβακίας που την οδήγησε στην πρόκριση ως 2η από τον Ε΄ όμιλο.

Ο Αθπιλικουέτα αντιμετωπίζει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Αντίθετα, οι Φεράν Τόρες και Τιάγκο θα μείνουν ξανά στον πάγκο.

Όποια ομάδα προκριθεί, θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ελβετία, στις 2 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Στο Βουκουρέστι, η Γαλλία είναι το φαβορί απέναντι στην Ελβετία, μολονότι στις δύο τελευταίες συναντήσεις τους σε μεγάλα τουρνουά έμειναν στο 0-0, αλλά σε αγώνες για τη φάση των ομίλων.

Ο Ερναντέζ τραυματίστηκε στο γόνατο στο ματς με την Πορτογαλία, ενώ και ο Ντιν θα χάσει τον αγώνα λόγω μυϊκού τραυματισμού. Ακόμη κι ο Ραμπιό, ο οποίος προορίζεται ως λύση… ανάγκης στα αριστερά, έχει ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

Εκτός «μάχης» είναι ο Ντεμπελέ, που χάνει το υπόλοιπο τουρνουά, ενώ από μικροτραυματισμούς ταλαιπωρούνται και οι Λεμάρ, Τουράμ. Από την πλευρά της Ελβετίας ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό