23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγώνας για επιβίωση ο χειμώνας στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι ο χειμώνας θα απειλήσει τις ζωές εκατομμυρίων Ουκρανών, και ενώ οι ρωσικές επιδρομές έχουν καταστρέψει σημαντικές υποδομές της χώρας.

«Αυτός ο χειμώνας θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. «Για να το θέσω απλά, αυτός ο χειμώνας θα έχει να κάνει με την επιβίωση».

Τα πρώτα χιόνια έχουν ήδη πέσει στο Κίεβο, με τις διακοπές ρεύματος να είναι συνεχείς. Προβλήματα με το κρύο έχουν και οι κάτοικοι της Χερσώνας.

Winter in Ukraine: people’s health cannot be held hostage

My statement at our press briefing in Kyiv today: https://t.co/9VqVli0BCQ

— Hans Kluge (@hans_kluge) November 21, 2022

Στα μέσα Οκτωβρίου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε προειδοποιήσει πάλι ότι η Ουκρανία βρίσκεται μπροστά σε μια νέα υγειονομική κρίση ενόψει του χειμώνα, που για την χώρα σημαίνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που απειλούν να προκαλέσουν έξαρση σε ασθένειες που αφορούν το αναπνευστικό, σε κρυοπαγήματα και σε περιστατικά υποθερμίας. Και όλα αυτά θα επιδεινωθούν από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, είχε σημειώσει ο ΠΟΥ.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό