22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αγωγή 6 δισ. σε Τζάιαντς και Τζετς επειδή παίζουν εκτός Νέας Υόρκης

Ειδήσεις Ελλάδα

Το να έχεις γήπεδο έξω από την πόλη μπορεί να σου κοστίσει ακριβά….

Σύμφωνα με αναφορές του Front Office Sports ο Άμπντιελ Σουέρο, ένας Αμερικανός πολίτης, ζήτησε αποζημίωση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους Νιου Γιορκ Τζάιαντς και τους Νιου Γιορκ Τζετς, αφού οι δύο ομάδες του NFL δεν αγωνίζονται στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, ο Σουέρο έχει ζητήσει από τις δύο ομάδες είτε να αλλάξουν το όνομά τους είτε να επιστρέψουν σε ένα γήπεδο του «Μεγάλου Μήλου» μέχρι το 2026.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τον Σουέρο, προέρχονται από το γεγονός ότι οι ομάδες κρατούν τη λέξη «Νέα Υόρκη» στο όνομά τους, παρά το γεγονός ότι παίζουν τους εντός έδρας αγώνες τους στο Ιστ Ράδερφορντ του Νιου Τζέρσεϊ.

Κανένας από τους δύο συλλόγους δεν έχει παίξει παιχνίδια στη Νέα Υόρκη από το 1983. Οι Τζάιαντς έκαναν στάσεις στο «Πόλο Γκράουντς» (1925-55) και στο «Γιάνκι Στέιντιουμ» (1956-73) πριν από μια διετή θητεία στο «Γέιλ Μπόουλ» του Κονέκτικατ.

Επέστρεψαν για λίγο στη Νέα Υόρκη και στο «Σι Στέιντιουμ» το 1975, πριν ανοίξουν το «Τζάιαντς Στέιντιουμ» στο Νιου Τζέρσεϊ το 1976. Οι Υζετς έπαιξαν στο «Πόλο Γκράουντς» από το 1960-1963 και μετά πέρασαν δύο δεκαετίες στο «Σι Στέιντιουμ» πριν φύγουν για το «Τζάιαντς Στέιντιουμ» το 1984.

Το «ΜετΛάιφ Στέιντιουμ», η τρέχουσα κοινόχρηστη εγκατάσταση των δύο ομάδων, άνοιξε το 2010.

«Αν οι Τζάιαντς και οι Τζετς θέλουν να αυτοαποκαλούνται ομάδες της Νέας Υόρκης, πρέπει να γυρίσουν στη Νέα Υόρκη», έγραψε ο Σουέρο στα δικαστικά έγγραφα. «Έχω ταξιδέψει από και προς το “ΜετΛάιφ Στέιντιουμ” με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την υπηρεσία αυτοκινήτων, και οι δύο κατευθύνσεις είναι ένας εφιάλτης».

Οι Τζάιαντς, από την πλευρά τους, σχολίασαν την κατάσταση με μια σημείωση: «Αυτή η υπόθεση δεν έχει αξία και θα την υπερασπιστούμε σθεναρά».

Αναλύοντας την κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, φαίνεται ότι οι Τζάιαντς και οι Νετς δεν είναι οι μόνες ομάδες που παίζουν εκτός της πόλης τους, μεταξύ των συλλόγων του NFL.

Μεταξύ άλλων, οι Σαν Φραντσίσκο 49ερς μετακόμισαν στο «Λέβι Στέιντιουμ» στη Σάντα Κλάρα το 2014, ενώ η Ουάσινγκτον Φούτμπολ Τιμ έχει έδρα στο Ασμπερν της Βιρτζίνια και η ομάδα παίζει στο Λάντοβερ του Μέριλαντ από το 1997.

Τέλος, οι Ντάλας Καουμπόις δεν έχουν παίξει στην πόλη του Τέξας από το 1971, ενώ οι Μπάφαλο Μπιλς παίζουν στο «Όρχαρντ Παρκ» της Νέας Υόρκης από το 1973.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό