Home Ειδήσεις Ελλάδα Αγορές: Προσπάθεια αντίδρασης στη λήξη ενός καταστροφικού τριμήνου

Αγορές: Προσπάθεια αντίδρασης στη λήξη ενός καταστροφικού τριμήνου

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/Aly Song

Ένα καταστροφικό τρίμηνο για τις αγορές φτάνει στο τέλος του με τους επενδυτές να αναζητούν αχτίδες αισιοδοξίας. Τα στοιχεία που έδειξαν δυναμική ανάκαμψη της μεταποίησης στην Κίνα με τον δείκτη PMI να απογειώνεται στις 52 μονάδες τον Μάρτιο από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Φεβρουαρίου (35,7 μονάδες) οδηγούν σήμερα σε άνοδο τις μετοχές στις ασιατικές αγορές πλην Ιαπωνίας. 

Ο περιφερειακός δείκτης MSCI Asia Pacific καταγράφει άνοδο 1,1%, αλλά και πάλι εμφανίζει απώλειες 22% από τις αρχές του έτους στη χειρότερη επίδοσή του από το 2008. Στη Σαγκάη ο Σύνθετος Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 0,6% όσο περίπου και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ στη Σεούλ ο Kospi ενισχύεται 1,7% και ο ινδικός BSE Sensex είναι στο +2,2%.

Ο Nikkei 225 ωστόσο μένει σε αρνητικό έδαφος με απώλειες της τάξης του 1% και έχοντας υποχωρήσει περισσότερο από 20% από τις αρχές του έτους. 

Το πότε και εάν θα έρθει ουσιαστική ανάκαμψη στις αγορές είναι άγνωστο αφού όλοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στα στατιστικά για την εξάπλωση του Co19 και τις μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και οικονομική ζημιά που αφήνει πίσω του. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version