21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αγνώριστος ο ΠΑΟΚ, σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήττα-σοκ (0-2) γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Σόφια από τη Λέφσκι και το ευρωπαϊκό μέλλον του στο Conference League για την περίοδο 2022-23 τέθηκε σε καθεστώς αμφισβήτησης.

Κατώτερος της περίστασης κι ανέτοιμος, ο «Δικέφαλος» δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ στα πρώτα 42 δευτερόλεπτα (!) και δεν κατάφερε να αντιδράσει, απέναντι σε έναν αντίπαλο με μόλις 16 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές.

Πλέον η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου καλείται να ανατρέψει την ήττα και να προκριθεί. Αυτό θα συμβεί αν νικήσει με διαφορά τριών γκολ στη ρεβάνς της Τούμπας την άλλη Πέμπτη (28/8, 20:30), κάτι που είναι προϋπόθεση για να βρεθεί στο γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από πολύ νωρίς, δεχόμενος γκολ από τα… αποδυτήρια. Από σέντρα του Κράστεφ, ο Κάργας έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, αλλά έστρωσε την μπάλα στον Γουέλτον Φελίπε, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι και πέρασε την μπάλα από πάνω του για το 1-0, μόλις στο 42ο δευτερόλεπτο!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το πρώτο τέταρτο και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, όμως τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 19΄, όταν η Λέφσκι «χτύπησε» στην αντεπίθεση. 

Ο Ζίβκοβιτς έχασε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, ο Γκάλτσεφ έκλεψε, πέρασε δύο αντιπάλους κι έδωσε στον Μιλάνοφ, ο οποίος έβγαλε χαμηλή παράλληλη σέντρα και ο Μπαρί με αριστερό πλασέ διπλασίασε, διαμορφώνοντας και το τελικό σκορ.

Στο 25’ ο Πετρίς προσπάθησε να βγάλει σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε ξανά στον Γάλλο, που σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 31’ από φάουλ του Ράφα Σοάρες, ο Κάργας έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά ελάχιστα άουτ.

Η Λέφσκι συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και στο 38’ ο Ρονάλντο Σεζάρ μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Κοτάρσκι απέκρουσε στην κλειστή γωνία του το πλασέ του, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό μπλόκαρε το σουτ του Κράστεφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λέφσκι έπαιξε λίγο πιο συντηρητικά για να υπερασπιστεί αυτό το πολύτιμο 2-0, την ώρα που ο ΠΑΟΚ -παρά τις μαζεμένες αλλαγές του Λουτσέσκου- συνέχισε να «υποφέρει» δημιουργικά και να μην απειλεί καθόλου. Η μοναδική καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήταν στο 84’, όταν από τη σέντρα-σουτ του Κούρτιτς η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και το 2-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό