19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αγγλία: Πρόστιμο στους οδηγούς, αν αφήνουν τον κινητήρα στο ρελαντί για να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αρκετά χαμηλά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, με πολλούς μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα βιώσουμε έναν αρκετά βαρύ χειμώνα.
Σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου περιμένουν ήδη τα πρώτα χιόνια μέσα στις επόμενες ημέρες και τώρα οι οδηγοί προειδοποιούνται ότι είναι αντιμέτωποι με πρόστιμα έως και 40 λίρες, αν πιαστούν να αφήνουν τον κινητήρα των αυτοκινήτων τους στο ρελαντί, με σκοπό να ξεπαγώσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου τους.1Διάβασε ακόμαΣωστοί τρόποι ξεπαγώματος του παρμπρίζ και οδήγησης σε χιόνι

Σύμφωνα με την Ενότητα 42 του βρετανικού νόμου για την οδική κυκλοφορία του 1988, η κίνηση αυτή είναι παράνομη, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι οδηγοί δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τους κινητήρες τους αναμμένους χωρίς λόγο. Πιο συγκεκριμένα, ο κανόνας ορίζει:
Δεν πρέπει να αφήνετε τον κινητήρα ενός οχήματος να λειτουργεί άσκοπα, ενώ αυτό το όχημα είναι ακινητοποιημένο σε δημόσιο δρόμο.
Στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να το κάνουν αυτό, τότε η κλήση ανέρχεται σε 20 λίρες. Ωστόσο, αν το πρόστιμο δεν καταβληθεί εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, τότε η ποινή αυξάνεται στις 40 λίρες. Επιπλέον, τα τοπικά δημοτικά συμβούλια μπορούν να προσθέσουν επιπλέον πρόστιμο, για παράδειγμα στο Λονδίνο το πρόστιμο αυτό ανέρχεται έως τις 80 λίρες.2Οι ειδικοί επισημαίνουν τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον το να αφήνεις τον κινητήρα να δουλεύει στο ρελαντί για αρκετά λεπτά, υποστηρίζοντας ότι 10 δευτερόλεπτα στο ρελαντί σπαταλά περισσότερο καύσιμο από μια επανεκκίνηση του κινητήρα. Οι ειδικοί προτείνουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να καλύπτουν τα παρμπρίζ κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μην παγώνουν ή να χρησιμοποιούν αποπαγωτή και ξύστρα.
Ωστόσο, ο προαναφερθέν κανόνας για το ρελαντί ισχύει μόνο σε δημόσιους δρόμους, επομένως δεν είναι παράνομο να το κάνει κάποιος στο χώρο εντός της οικίας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό