Home Auto • Moto Αγγλία: Η Toyota τοποθετεί κιτ ανίχνευσης ως απάντηση στις κλοπές καταλυτών

Αγγλία: Η Toyota τοποθετεί κιτ ανίχνευσης ως απάντηση στις κλοπές καταλυτών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κλοπή καταλυτών έχει γίνει μάστιγα τους τελευταίους μήνες σε όλο τον κόσμο, λόγω της αύξησης των τιμών των μετάλλων που χρησιμοποιούν, γι’αυτό και η Toyota Αγγλίας ανακοίνωσε πως θα επενδύσει περισσότερα από 1 εκατ. λίρες (1,16 εκατ. ευρώ) προκειμένου να εγκαταστήσει ειδικά, κρυφά κιτ σήμανσης και ανίχνευσης στους καταλύτες σε περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητά της.
Τα κιτ αυτά, τα οποία θα διατίθενται δωρεάν στους κατόχους των αυτοκινήτων, θα βοηθούν την αστυνομία να εντοπίζει και να συλλαμβάνει τους ληστές. Αρχικά η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά παλαιότερα αυτοκίνητα, με την Toyota να υποστηρίζει πως τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητά της, όπως και αυτά της Lexus, διαθέτουν καταλύτες με διαφορετικό σχεδιασμό που δεν οι ληστές δεν ενδιαφέρονται και έτσι δεν τους κλέβουν.

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που εντάσσονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επικοινωνήσουν με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Toyota ή της Lexus για να προγραμματίσουν το σχετικό ραντεβού. Όλες οι εργασίες θα γίνουν δωρεάν.
Τα κιτ σήμανσης και ανίχνευσης που επέλεξε η Toyota είναι της Smartwater, τα οποία είναι εγκεκριμένα από την αστυνομία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version