14.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αγία Βαρβάρα: Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ θα λέγεται το Πολιτιστικό Κέντρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας τιμά την σπουδαία Ιστορικό και Βυζαντινολόγο 

Την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ και την προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό θα τιμήσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το όνομα της θα δοθεί στον πολιτιστικό χώρο της πόλης, ο οποίος θα ονομάζεται πλέον «Κέντρο Λόγου και Τέχνης Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ».

Η ονοματοδοσία θα πραγματοποιηθεί με μια ειδική εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο (Καλαντζάκου 27 & Παλαιών Πολεμιστών) στις 7 μ.μ. Θα προλογίσει και θα συντονίσει ο διευθυντής της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Αγίας Βαρβάρας και ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης, ενώ για τη ζωή και το έργο της θα μιλήσουν ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Αντρειωμένος και η μέτζο σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και υπεύθυνη της Σχολής Λυρικού Θεάτρου του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας, Λυδία Αγγελοπούλου.

Κατά τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής επιγραφής, ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος θα επιδώσει το χρυσό σήμα του δήμου στην κ. Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσική και ερμηνεία της μελοποιημένης ποίησής της από τη λαϊκή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντόπουλου, με τη σοπράνο Λυδία Αγγελοπούλου και τον τενόρο Ανδρέα Καραούλη. Στο πιάνο ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και στο βιολί ο Αχιλλέας Μπερής. Τη μουσική προσφώνηση θα κάνει η Ορχήστρα Μικρών Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αγίας Βαρβάρας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό