18.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγάπη μου, σμίκρυνα τον αισθητήρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Samsung κατάφερε να μικρύνει αρκετά τις διαστάσεις του αισθητήρα ISOCELL JN1 των 50 Megapixel στα 0.64 micropixel. Το θετικό αποτέλεσμα αυτού είναι να μπορέσουν να χωρέσουν μεγαλύτεροι αισθητήρες στον περιορισμένο χώρο για τις κάμερες ενός smartphone.

Η Samsung έχει καταφέρει, λοιπόν, να χωρέσει 50 εκατομμύρια pixels στο χώρο που καταλαμβάνει ένας αισθητήρας 1/2.76 ιντσών. To πρώτο στάδιο του να μπορέσει να μπει σε περιορισμένες διαστάσεις ένας μεγαλύτερος και άρα ικανότερος αισθητήρας έχει επιτευχθεί. Εκείνο που μένει να δοκιμαστεί τώρα είναι εάν τα φωτογραφικά αποτελέσματα θα είναι το ίδιο καλά σε αυτή τη διάταξη.

Στο συγκεκριμένο αισθητήρα έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία ISOCELL 2.0 για ευέλικτη και έξυπνη ρύθμιση του ISO ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού και τις ρυθμίσεις που κάνει ο χρήστης για τη φωτογράφιση. Αξίζει να τονιστεί ότι η τεχνολογία ISOCELL 2.0 βελτιώνει την ποσότητα του φωτός που συγκεντρώνουν οι αισθητήρες.

Ο ISOCELL JN1 προσφέρει τη δυνατότητα της καταγραφής βίντεο σε ποιότητα 4Κ στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, καθώς και στα 240 καρέ το δευτερόλεπτο για slow motion σε Full HD. Υποστηρίζει την τεχνολογία Tetrapixel ενοποιώντας τέσσερα pixels σε ένα, για υψηλής ποιότητας φωτογράφιση σε κακές συνθήκες φωτισμού στα 12.5 Megapixel.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό