35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίτηση πτώχευσης στις δικαστικές αρχές του Μονάχου κατέθεσε ο γερμανικός όμιλος FTI, ο τρίτος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, σύμφωνα το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο όμιλος FTI απασχολεί 11.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας τουριστικά πακέτα για περισσότερους από 40 προορισμούς, μεταξύ άλλων μέσω των 10.000 συνεργαζόμενων πρακτορείων του στη Γερμανία.

Το οικονομικό έτος 2022/2023 ανέφερε ετήσιες πωλήσεις ύψους περίπου 4,1 δισ. ευρώ.

Γραμμή επικοινωνίας για πελάτες

Ο όμιλος άνοιξε γραμμή επικοινωνίας και έναν ιστότοπο για τους πελάτες του, ενώ όπως αναφέρει το Reuters, θα πρέπει είτε να ακυρώσει, είτε να ολοκληρώσει μόνο εν μέρει τα ταξίδια του από τις 4 Ιουνίου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει χιλιάδες ταξιδιώτες που είχαν κλείσει πακέτα ενόψει του καλοκαιριού.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η τουριστική βιομηχανία και το ταμείο ταξιδιωτικής ασφάλισης θα φροντίσουν για τον επαναπατρισμό και την υποστήριξη των τουριστών που επηρεάζονται, καθώς και ότι θα παράσχει προξενική υποστήριξη εάν χρειαστεί, για να διασφαλιστεί η επιστροφή των ταξιδιωτών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για τραγική εξέλιξη, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να παράσχει καμία πρόσθετη βοήθεια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό