18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών από πρωθυπουργό και ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Βουλή έρχεται η πολύκροτη υπόθεση του Predator, του λογισμικού μέσω του οποίου γίνονται παρακολουθήσεις. Την άμεση σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ακόμη και αύριο, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλακη. Ανάλογο αίτημα  και από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με την μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταγγείλει προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator. To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα και έχει ζητήσει από χθες με σχετική επιστολή ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. 

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής υπέβαλαν προς τον Πρόεδρό της και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «οι καταγγελίες αυτές δεν αφορούν μόνον τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή το κόμμα του, αλλά πλήττουν στον πυρήνα τους την δημοκρατία και τις ελευθερίες στη χώρα μας».

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό