17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αίτημα παράτασης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως 30.09

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 – 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤΗΛ.: 2310/554.073 – FAX: 2310/523.666www.efeeth.gr, e-mail: [email protected]ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝκ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΘεσσαλονίκη 07/09/2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ο κλάδος των Λογιστών – Φοροτεχνικών βρίσκεται σε απόγνωση. Εδώ και περίπου 18 μήνες είναι σε πλήρη ένταση ώστε να φέρει σε πέρας όλες τις διαδικασίες που νομοθέτησε η Ελληνική Κυβέρνηση για την διευκόλυνση επιχειρήσεων, εργαζόμενων και ανέργων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Η πανδημία, τα δύο lockdown που επιβλήθηκαν αλλά και όλα τα μέτρα που λήφθηκαν και έπρεπε να υλοποιηθούν, έφεραν όλες τις υποχρεώσεις και τον προγραμματισμό σε αναστάτωση. Ο κλάδος μας όμως ήταν εκεί όταν του ζητήθηκε και συνεχίζει να δηλώνει παρών. Δυστυχώς τις επιπτώσεις της αναστάτωσης του κρατικού προγραμματισμού τις επωμίζεται μόνο ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών με αμέτρητες ώρες επιπλέον εργασίας σε πολύ ασφυκτικές συνθήκες.

Φέτος κληθήκαμε να υποβάλλουμε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε ένα διάστημα περίπου 3 μηνών και μάλιστα ένας εξ αυτών των μηνών ο Αύγουστος που σχεδόν όλη η κοινωνία υπολειτουργεί καθώς είναι μήνας καλοκαιρινών διακοπών και πολλοί φορολογούμενοι απουσιάζουν.

Στις 10 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Μία πολύ σημαντική διαδικασία για τα δημόσια έσοδα. Υπάρχουν ακόμη αρκετές δηλώσεις με εκκρεμότητες και δυστυχώς το σύστημα της ΑΑΔΕ έχει αρχίσει εδώ και κάποιες μέρες να υπολειτουργεί. Συνεπώς υπάρχει πλέον ορατός ο κίνδυνος να μείνουν αρκετές δηλώσεις χωρίς να υποβληθούν και να επιβληθούν πρόστιμα στους φορολογούμενους.

Για τους παραπάνω λόγους σας ζητούμε να δώσετε παράταση μέχρι τις 30/09/2021, την οποία θα πρέπει να την ανακοινώσετε άμεσα, ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την εργασίας μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό