24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αίτημα για επείγουσα πρόσκληση της ΡΑΕ ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επείγουσα πρόσκληση και παρουσία, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί «τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας και να προστατευθούν οι καταναλωτές», ζητά, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Αθανάσιο Μπούρα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης.

«Οι Έλληνες καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υφίστανται εδώ και μήνες σοβαρές απώλειες στο εισόδημά τους, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών. Οι ανατιμήσεις άρχισαν να παρατηρούνται πολύ πριν από την έκρηξη της ουκρανικής κρίσης και πήραν δραματικές διαστάσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των υπέρμετρων επιβαρύνσεων και να πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς» αναφέρει και συνεχίζει:

Επισημαίνει, δε, πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για αυθαίρετες ενέργειες ή αισχροκέρδεια παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου. Ουδείς ελέγχει ή εξηγεί ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης και πώς καταλήγουν οι προμηθευτές στις τιμές διάθεσης».

«Είναι επιβεβλημένη η πρόσκληση & παρουσία ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να διακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εγχώρια αγορά ενέργειας & να προστατευθούν οι καταναλωτές».@KastanidisHaris 🔗https://t.co/QEjUfFys8L pic.twitter.com/cz8EQibrUJ

— Κίνημα Αλλαγής (@kinimallagis) April 11, 2022

Τέλος ο κ. Καστανίδης σημειώνει ότι «η ανάγκη άμεσης πρόσκλησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επιτείνεται από τις εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την παρατεταμένη διάρκεια των πολύ υψηλών τιμών στο φυσικό αέριο, στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα πετρελαιοειδή, πράγμα που καθιστά πιο πιεστική την υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τους πολίτες της».

 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό