33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 16χρονης από τις Αχαρνές – Επέστρεψε σπίτι

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσιο τέλος είχε ο συναγερμός που σήμανε για την εξαφάνιση 16χρονης από τις Αχαρνές. Όπως ανακοίνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού η 16χρονη, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από την Παρασκευή, 14 Ιουνίου, επέστρεψε στους οικείους της και είναι καλά στην υγεία της.

Το Χαμόγελο του Παιδιού την Κυριακή είχε προχωρήσει στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Μissing Kid Alert, καθώς υπήρχαν λόγοι που έθεταν την ζωή της ανήλικης σε κίνδυνο και ενδεχομένως στην εξαφάνισή της εμπλέκονταν τρίτα άτομα.

Η 16χρονη βρίσκεται πλέον στην ασφάλεια των ανθρώπων που την φροντίζουν και οι συνθήκες της εξαφάνισης της αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Στατιστικά στοιχεία – σοκ

Την ίδια ώρα, τα στατιστικά στοιχεία για τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών εξαφανίσεων ανηλίκων, προκαλούν σοκ.

Ο πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το 2023 είχαμε μία εξαφάνιση ανηλίκου κάθε δύο ημέρες. Αυτά είναι τα στοιχεία τα δικά μας καθότι η αστυνομία έχει στη διάθεσή της περισσότερα δεδομένα».

«Το πρώτο τετράμηνο του 2024 είχαμε δύο εξαφανίσεις παιδιών κάθε τρεις ημέρες και μία εξαφάνιση ενήλικα κάθε δύο ημέρες» συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος περιέγραψε στη συνέχεια το «προφίλ» των αγνοουμένων.

Συγκεκριμένα, είπε πως κατά βάση εξαφανίζονται μικρά κορίτσια, ελληνικής καταγωγής, στην εφηβική τους ηλικία τα οποία επηρεάζονται από το διαδίκτυο και συνιστούν θύματα των λεγόμενων «lover boys».

«Έχουμε θέματα, τα οποία δεν λύνονται με τιμωρητικές διαδικασίες αλλά με ουσία και πρόληψη. Έχουμε λύσεις εμείς, που τις έχουμε προτείνει στο υπουργείο Παιδείας και τις έχουμε λάβει σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό