31.9 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Αήττητη η Λεβερκούζεν, τέλος εποχής για Ρόις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πολλά γκολ, συγκινήσεις και θέαμα μας επιφύλασσε η 34η και τελευταία αγωνιστική της Bundesliga. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε το καθήκον της και νίκησε την Άουγκσμπουργκ. Η Ντόρτμουντ, αποχαιρέτησε τον Μάρκο Ρόις με «τεσσάρα» κόντρα στην Ντάρμσταντ, παράλληλα η Μπάγερν Μονάχου «στραβοπάτησε» απέναντι στην Χόφενχαϊμ (4-2).

Υποβιβάστηκε η Κολωνία, ενώ στα μπαράζ υποβιβασμού θα αγωνιστεί η Μπόχουμ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Φορτούνα Ντίσελντορφ του Χρήστου Τζόλη με το πρώτο ματς να είναι την Πέμπτη (24/05) και ο επαναληπτικός την Δευτέρα (27/05). Ταυτόχρονα, η νεοφώτιστη Χάιντενχαϊμ, αν κατακτήσει και το Europa League η Μπάγερ Λεβερκούζεν, τότε θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη. 

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ 2-1

Έπειτα από… παιδικό λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Τόμας Κούμπεκ, ο Μπόνιφεϊς το εκμεταλλεύτηκε και πέτυχε σε κενή εστία το 1-0 και ίσως ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του (12′). Λίγα λεπτά μετά, η Λεβερκούζεν πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 28′ από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Ρόμπερτ Άντριχ με τακουνάκι έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα στις «ασπιρίνες» (2-0). Το μοναδικό που κατάφερε η Άουγκσμπουργκ ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 στο 56′ με τον 18χρονο Μερτ Κομούρ. 

Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ντάρμσταντ 4-0

Ο Ίαν Μάτσεν με γκολ-ζωγραφιά, έδωσε το προβάδισμα στους Βεστφαλούς, κάνοντας το 1-0 στο 30ο λεπτό. Το… ύστατο χαίρε για τον Μάρκο Ρόις, ήρθε και από τον αγωνιστικό χώρο και ο αρχηγός της Ντόρτμουντ  εκτέλεσε και σκόραρε ένα πανέμορφο φάουλ για να διπλασιάσει τα τέρματα της αγαπημένης του ομάδας (38′). Ο Γιούλιαν Μπραντ τριπλασίασε τα τέρματα των «κίτρινων», ενώ το τελικό 4-0 το πέτυχε ο Ντόνιελ Μάλεν στο 88′. Όταν έγινε αλλαγή ο Ρόις, οι παίκτες του Τέρζιτς έκαναν πασίγιο για τον… αιώνιο αρχηγό τους!

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χόφενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 4-2

Με το… καλημέρα οι Βαυαροί και οι γηπεδούχοι έδωσαν τροφή για… γκολ, καθώς μέχρι το 8ο λεπτό οι δύο ομάδες πέτυχαν τρία «τεμάχια»! Το πρώτο και δεύτερο χρονικά, ήταν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με τους Μάτις Τελ και Αλφόνσο Ντέιβις (4′,6′) πήραν ένα ευρύ προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι. Ωστόσο, λίγο μετά και στο 8′ ο Μαξιμίλιαν Μπάιερ εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη της άμυνας της Μπάγερν Μονάχου και έκανε το 2-1.

Η Χόφενχαϊμ, όμως, έκανε την… έκπληξη και ισοφάρισε σε 2-2 με τον Αντρέα Κράμαριτς. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι παίκτες του Πελεγκρίνο Ματαράτσο διαμόρφωσαν το 4-2 με τον Κροάτη επιθετικό να κάνει χατ-τρικ με τέρματα στο 85′ και 87′. 

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τόμας Μίλερ, είναι πιο ισόβαθμος σε συμμετοχές στην Bundesliga με τον Σεπ Μάιερ στην ιστορία της Μπάγερν, έχοντας πια 473 στο σύνολο.  

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία 2-2

Πριν την λήξη του πρώτου μέρους, ο Τσάβι Σίμονς μετά από άτσαλο μαρκάρισμα του Μάριο Γκέτσε στον Οπέντα έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα νικώντας τον Κέβιν Τραπ (41′). Η Λειψία δεν έμεινε μόνο στο ισχνό αυτό προβάδισμα και κατάφερε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τον Μπένζαμιν Σέσκο να «γράψει» το 2-0 (46′). 

Άμεση ήταν η «απάντηση» της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με τον Χούγκο Εκιτίκε να μειώνει το σκορ σε 2-1 (55′). Ο Ομάρ Μάρμους από το ύψος του πέναλτι κατάφερε και νίκησε τον Γιάνις Μπλάσβιχ για να ισοφαρίσει την αναμέτρηση στο τελικό 2-2 (77′). 

Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ 4-0

Ο Σερχού Γκιρασί με ένα άψογο τελείωμα με το κεφάλι «εκτέλεσε» για το 1-0 τον Γιόνας Όμλιν, έπειτα από ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων στο 23ο λεπτό της συνάντησης. Σε διάστημα οκτώ λεπτών, ο σέντερ φορ της Στουτγκάρδης, πέτυχε και δεύτερο τέρμα με γκολ-ποίημα, το οποίο έδειξε την κλάση του στο 31′ (2-0). Το  3-0 «διαμόρφωσε» σε κενή εστία ο Γέον (75′), ενώ το τελικό σκορ και το 4-0 το πέτυχε ο Σιλάς με μία απίστευτη κούρσα (83′). 

Ο Γκιρασί, «έγραψε» ιστορία με την φανέλα της Στουτγκάρδης, καθώς ισοφάρισε ρεκόρ… ανοίγματος του σκορ, φτάνοντας τις 12 αναμέτρησης. Το ίδιο το έχουν καταφέρει οι Αΐλτον (2003-04), Στέφαν Κίσλινγκ (2012-13) και Γκερντ Μίλερ (1969-70).

12 – Serhou Guirassy has scored the opening goal in a match for the 12th time in this season’s Bundesliga, equalling the Bundesliga record for a single campaign (like Stefan Kießling 2012-13, Ailton 2003-04 and Gerd Müller 1969-70). Opener. #VfBBMG @Guirassy_19 pic.twitter.com/74BahdrgTK

— OptaFranz (@OptaFranz) May 18, 2024 Χάιντενχαϊμ – Κολωνία 4-1

Μόλις από το πρώτο μισάωρο του ματς, οι γηπεδούχοι πήραν ένα ευρύ πλεονέκτημα με τον Έρεν Ντίνξι να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα των νεοφώτιστων μέσα σε έξι λεπτά (16′, 22′), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διαμορφώσει το 2-0. Οι παίκτες του Μπέρχαρντ Ραμπ έκαναν τρία τα τέρματά τους με τον Κέβιν Σέσα στο 36′ (3-0). Μπορεί η Κολωνία να μείωσε με τον Τίγκες, αλλά ο Μπέστε τους «έστειλε» στην δεύτερη κατηγορία, κάνοντας το τελικό 4-1. 

Βέρντερ Βρέμης – Μπόχουμ 4-1

Ο Μάρκο Φριντλ, «άνοιξε» το σκορ για τους γηπεδούχους μετά από απανωτά λάθη της άμυνας του Μάνουελ Ρίμαν για το 1-0 νωρίς-νωρίς στην αναμέτρηση (6′). Οι Γιούνγκ και Στάγκε έκαναν το 3-0 (78′, 80′). Μπορεί να μείωσε σε 3-1 στο 85′, όμως ο Σμιντ «έστειλε» την Μπόχουμ στα μπαράζ του υποβιβασμού, κάνοντας το τελικό 4-1. 

Βόλφσμπουργκ – Μάιντς 1-3

Μπορεί ο Κέβιν Παρέδες να έδωσε το προβάδισμα στους «λύκους» με 1-0 (18′), αλλά λίγο μετά ο Μπράχαν Γκρούντα μετά από σέντρα του Κέβιν Αμίρι ισοφάρισε στο 24′ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήθελαν διακαώς αυτή την νίκη, για να μην χρειαστεί να παίξουν μπαράζ υποβιβασμού (1-1).

Έτσι, ο Στέφαν Βαν Ντε Μπεργκ, έδωσε το… φιλί της ζωής, αλλά και της παραμονής για την Μάιντς με την κεφαλιά του, η οποία διαμόρφωσε το 2-1 στο 71′ που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία. Την «σφραγίδα» της παραμονής την έβαλε ο Τζόναθαν Μπούρκαρντ για το 3-1 (85′).  

Ουνιόν Βερολίνου – Φράιμπουργκ 2-1

Ο Μπενεντίκτ Χόλερμπαχ με ένα πανέμορφο γκολ του «εκτέλεσε» τον Ατουμπόλου για το 1-0 στην αναμέτρηση στο 68′. Οι φιλοξενούμενοι με τον Ρίτσου Ντόαν ισοφάρισαν σε 1-1 λίγο πριν την λήξη του ματς (85′), αλλά οι γηπεδούχοι, έχοντας την τύχη με το μέρους τους, κέρδισαν πέναλτι στο 90+2′. Ο Φόλαντ αστόχησε, αλλά εκεί φώναξε «παρών» ο Χάμπερερ για να δώσει χαρά στους φίλους της Ουνιόν, αλλά και την παραμονή στην κατηγορία κάνοντας το τελικό 2-1.

 Τα αποτελέσματα της 34η αγωνιστικής:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Λειψία 2-2Χόφενχαϊμ – Μπάγερν Μονάχου 4-2Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ντάρμσταντ 4-0Χάιντενχαϊμ – Κολωνία 4-1Ουνιόν Βερολίνου – Φράιμπουργκ 2-1Βέρντερ Βρέμης – Μπόχουμ 4-1Βόλφσμπουργκ – Μάιντς 1-3Μπάγερ Λεβερκούζεν – Άουγκσμπουργκ 2-1Στουτγκάρδη – Γκλάντμπαχ 4-0

Δημήτρης Δράκος



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό