31.3 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

«Αέρας» στη Βαρκελώνη ο Φερστάπεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν είχε την pole position στη Βαρκελώνη, αλλά αυτό ουδόλως τον απασχόλησε.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull πρώτευσε και φέτος, για τέταρτη φορά στην καριέρα του στο ισπανικό γκραν πρι, έφτασε τις επτά νίκες στους δέκα πρώτους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα και επιταχύνει για τον τέταρτο συνεχή τίτλο.

Ο Φερστάπεν προσπέρασε από την εκκίνηση κιόλας τη McLaren του Λάντο Νόρις, που ήταν ο poleman του αγώνα, αλλά βρέθηκε πίσω από τη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος ξεπετάχτηκε από την τέταρτη θέση.

Και λοιπόν; Ο Βρετανός κράτησε την πρωτοπορία μόνο τρεις γύρους πριν δει την… πλάτη του Ολλανδού, με τον Φερστάπεν να οδηγεί πλέον την κούρσα ως το τέλος.

Ο Νόρις ήταν πολύ γρήγορος, έκανε τον ταχύτερο γύρο του αγώνα και πίεσε προς το τέλος αλλά ο πιλότος της Red Bull δεν έκανε το λάθος στο οποίο πόνταρε ο αντίπαλός του και κάπως έτσι κατέγραψε την 61η νίκη στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω του τον Νόρις.

Στη μάχη των δύο Mercedes νικητής αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον που πανηγύρισε την τρίτη θέση, στην πρώτη φορά που ανεβαίνει φέτος στο βάθρο.

Στα αξιοσημείωτα η επαφή μεταξύ των δύο οδηγών της Ferrari, όταν ο Σαρλ Λεκλέρ επιχειρούσε να προσπεράσει τον Κάρλος Σάινθ.

Στο τέλος του αγώνα η Σκουντερία έδωσε οδηγία στον Ισπανό να αφήσει τον συμπαίκτη του να προσπεράσει. Ο Λεκλέρ καταδίωξε ως το τέλος τον Ράσελ, αλλά αρκέστηκε στην πέμπτη θέση.

Έκτος ήταν ο Σάινθ, ενώ τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Πιέρ Γκασλί (Alpine) και Εστεμπάν Οκόν (Alpine).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό