24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Αέρας» και στη Τζέντα η Red Bull

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σέρχιο Πέρες νίκησε στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας εκκινώντας από την pole position και η Red Bull έκανε το «1-2» για δεύτερη συνεχή Κυριακή στους δύο αγώνες που έχουν διεξαχθεί φέτος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν ήταν δεύτερος, παρότι ξεκίνησε από τη 15η θέση.

Με τον έξτρα βαθμό που πήρε μπόνους για τον ταχύτερο γύρο, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 προπορεύεται κατά έναν πόντο στην κατάταξη των οδηγών από τον Μεξικανό συνάδελφό του στους «Ταύρους».

Το αποτέλεσμα στη Τζέντα ήταν το δεύτερο «1-2» της Red Bull αλλά… αντίστροφα από την έναρξη της σεζόν στις 5η Μαρτίου, στο Μπαχρέιν, καθώς τότε ήταν πρώτος ο Ολλανδός.

«Αυτό το αυτοκίνητο ασφαλείας προσπάθησε και πάλι να μας πάρει τη νίκη στη Τζέντα, αλλά όχι αυτή τη φορά», είπε ο Πέρες, ο οποίος τώρα έχει πέντε νίκες καριέρας.

Ο 41χρονος Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο είδε τρίτος την καρό σημαία με την Aston Martin του και θα ανέβαινε για 100ή φορά στην καριέρα του στο βάθρο, αν στη συνέχεια δεν δεχόταν ποινή 10 δευτερολέπτων που τον έστειλε στην τέταρτη θέση.

Ωφελημένος από την εξέλιξη ήταν ο Τζορτζ Ράσελ που ανέβηκε στο βάθρο για τη Mercedes, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον πέμπτο και τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari στην έκτη θέση.

Ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) ήταν έβδομος, με το ζεύγος των Alpine Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί όγδοο και ένατο και τον Κέβιν Μάγκνουσεν να παίρνει τον τελευταίο βαθμό για τη Haas.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό