13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ίσως φέρει υποστήριξη για Face Unlock σε μελλοντική ενημέρωση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο, η Google παρουσίασε τα Pixel 6 και Pixel 6 Pro με σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, ωστόσο τα δυο μοντέλα δεν έφεραν τη λειτουργία Face Unlock όπως αναμενόταν, καθώς δεν ήταν έτοιμη μέχρι τη στιγμή της εκδήλωσης.

Οι κάτοχοι της έκδοσης Pro έχουν ακόμα ελπίδες να αποκτήσουν τη λειτουργία καθώς ο πηγαίος κώδικας του Android 12L περιλαμβάνει αναφορές στη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στο smartphone που λειτουργεί με Tensor.

Οι συμβολοσειρές υποδηλώνουν την ικανότητα ενός smartphone Pixel να εναλλάσσεται μεταξύ αναγνώρισης προσώπου και αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώσει το smartphone. Τα μόνα τηλέφωνα Pixel που διαθέτουν Face Unlock είναι τα Pixel 4 και Pixel 4 XL, τα οποία δεν συνοδεύονται από σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κωδικός αναφέρεται σε μια νεότερη συσκευή – το Pixel 6 Pro.

Ωστόσο, ο πηγαίος κώδικας περιλαμβάνει επίσης αναφορές στον έλεγχο ταυτότητας προσώπου, κάτι που θεωρείται μια πειραματική λειτουργία στη σειρά Pixel 6, γεγονός που εξηγεί γιατί δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στους χρήστες.

Ανεξάρτητα από το αν η Google αποφασίσει να φέρει το Face Unlock στο Pixel 6 Pro με Android 12L ή με Pixel Feature Drop, το μοντέλο που δεν είναι Pro ενδέχεται να μην το λάβει, καθώς τα ίδια αρχεία κώδικα για το Pixel 6 δεν περιλαμβάνουν αναφορές για το Face Unlock.

Αυτό δείχνει ότι ίσως η Google θέλει να διατηρήσει το Face Unlock αποκλειστικά για το Pixel 6 Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί επί παντός επιστητού, ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό