30 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

«Ίσως πέσαμε πάνω σε διακίνηση ναρκωτικών»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεχίζει να προκαλεί αποτροπιασμό η άγρια και εντελώς απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν εθελοντές καθαρισμού του δάσους στην Πάρνηθα από ομάδα αγνώστων, τα ξημερώματα της Κυριακής (26/05).

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του ξυλοδαρμού των δύο εθελοντών, με τον έναν μάλιστα να τραυματίζεται πολύ σοβαρά και αρχικά να «παλεύει» για τη ζωή του. Αυτή τη στιγμή, ευτυχώς, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 1.30 π.μ. της Κυριακής, όταν δύο εθελοντές της ομάδας «Save Your Hood», που είχαν μεταβεί στη δυτική πλαγιά της Πάρνηθας προκειμένου να καθαρίσουν το δάσος από τα σκουπίδια, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε έναν υπαίθριο χώρο κοντά στην Κρύα Πηγή Φυλής.

«Γύρω στη 1.30 το βράδυ ακούσαμε κάτι φωνές από κάποια παιδιά. Μας είδαν ότι βρισκόμαστε εκεί. Ανάψαν φακούς και λένε ποιοι είστε εσείς τι θέλετε εδώ. Και τους αναφέραμε πολύ ευγενικά ότι είμαστε εθελοντές και καθαρίζουμε το βουνό», σημείωσε ο ένας εκ των δύο εθελοντών, Μιχάλης Λαπαρδάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Αυτοί ήταν πάρα πολύ απειλητικοί και έψαχναν αφορμή να τσακωθούμε, ωστόσο εμείς δεν τους δώσαμε καμία τέτοια αφορμή και φάνηκε το θέμα έληξε», είπε.

Δέκα λεπτά αργότερα ωστόσο, η ομάδα αγνώστων επέστρεψε, αυτή τη φορά όμως με στόχο να χτυπήσει.

«Ήταν 7 με 8 άτομα πάνω μας και μας χτυπάγανε, τον Γιώργο τον μαχαιρώσανε. Ο Γιώργος έχανε πάρα πολύ αίμα. Είχε αιμορραγία στο χέρι του, θα το χάναμε το παιδί από αιμορραγία», είπε ο Μιχάλης Λαπαρδάς.

«Έχω δεχτεί τρεις μαχαιριές στην πλάτη και δύο στο μπράτσο. Κλοτσιές στο πρόσωπο, έχω σπασμένη μύτη. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έγινε», είπε ο Γιώργος Ταμπακάκης, ο εθελοντής που τραυματίστηκε σοβαρά.

Ευτυχώς, σε κοντινή απόσταση, βρίσκονταν και άλλα μέλη της ομάδας, που έσπευσαν να βοηθήσουν τους φίλους τους.

«Άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται»

«Άκουγα γρονθοκοπήματα, άκουγα κραυγές αγωνίας, άκουγα τους φίλους μου να σφάζονται», δήλωσε ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, ιδρυτής της εθελοντικής οργάνωσης, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το σοκαριστικό συμβάν.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο ίδιος ανέφερε για τους δράστες: «Το γεγονός ότι έφυγαν και ξαναήρθαν μετά από 10 λεπτά είναι δόλος και προμελετημένο έγκλημα. Είναι κάτι το οποίο το σκέφτηκαν για να το κάνουν. Δεν έγινε εν βρασμώ», τόνισε ο εθελοντής.

«Κάναμε ό,τι μπορέσαμε. Ο Γιώργος δέχτηκε τέσσερις μαχαιριές. Τρεις στην πλάτη, μία πολύ μεγάλη και πολύ σοβαρή στο δεξί χέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να περιορίσουμε την αιμορραγία. Το κάναμε με σακούλες σκουπιδιών. Αυτές που χρησιμοποιήσαμε για τον καθαρισμό. Λειτούργησαν ως ένα εργαλείο που έσωσε το φίλο μας», είπε ο Βασίλης Σφακιανόπουλος.

«Βρεθήκαμε στην Πάρνηθα με σκοπό να καθαρίσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από Δερβενοχώρια μέχρι Ανάβυσσο», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA.

«Μάθαμε ότι γενικά δραστηριοποιούνται διάφορα κακοποιητικά στοιχεία στην περιοχή. Είναι ομάδες που μπαίνουν μέσα στο δάσος για διακίνηση ή ακόμα και για να σπάσουν την πλάκα τους», είπε, εξηγώντας ότι έχουν ενδείξεις ότι μπορεί «να διέκοψαν κάτι».

Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του ότι οι φίλοι του θα αναγνωρίσουν πρόσωπα, όταν κληθούν από την αστυνομία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό