29 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ίσως και 44 βαθμούς: «Καμπανάκι» από Καρέτσου για καύσωνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ανάγκη «να προετοιμαστούμε για κάθε σενάριο» εκφράζει με ανάρτησή της στο Facebook, η μετεωρολόγος του flash.gr, εν όψει του ισχυρού καύσωνα που είναι προ των πυλών.

Όπως σημειώνει η Ελίνα Καρέτσου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από το Σαββατοκύριακο «και ιδιαίτερα και ιδιαίτερα από την Τρίτη και μετά (και σίγουρα μέχρι και την Πέμπτη) αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή».

«Αν και είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για ακριβείς τιμές θερμοκρασιών για την επόμενη εβδομάδα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα φαίνεται ότι σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα ξεπεράσει, ίσως και κατά πολύ (περίπου 2-4 βαθμούς), τους 40 βαθμούς Κελσίου», τονίζει η Ελίνα Καρέτσου.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της μετεωρολόγου Ελίνας Καρέτσου

«Με αρκετή ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στη χώρα μας, ενώ στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σταδιακά από το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, και ιδιαίτερα από την Τρίτη και μετά (και σίγουρα μέχρι και την Πέμπτη) αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή. Αν και είναι λίγο νωρίς για να μιλήσουμε για ακριβείς τιμές θερμοκρασιών για την επόμενη εβδομάδα, με βάση τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα φαίνεται ότι σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα ξεπεράσει, ίσως και κατά πολύ (περίπου 2-4 βαθμούς), τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όσο περνούν οι μέρες, το τοπίο των θερμοκρασιών θα ξεκαθαρίσει και θα μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια για ακριβείς τιμές. Ωστόσο, καλό είναι να προετοιμαστούμε για κάθε σενάριο.

Οι καύσωνες πλέον αποτελούν ένα όλο και πιο συχνό φαινόμενο για τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε πρέπει να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να αρχίσουμε να συνηθίζουμε, όσο γίνεται, στις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό