21.4 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήρθε από τον πάγκο και «καθάρισε»: Λυτρωτής Τζούρισιτς, 3-1 ο Παναθηναϊκός τον Πανσερραϊκό []

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός ήταν θετικός ανά διαστήματα και με δύο υπέροχα γκολ του Τζούρισιτς επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού. Σπουδαίο «τρίποντο» στην 5η αγωνιστική της Super League στο άδειο ΟΑΚΑ (λόγω τιμωρίας), με τους «πράσινους» να διατηρούν την απόστασή τους από την κορυφή της βαθμολογίας στο -5, πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ (29/09).

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού ήρθε από τον πάγκο στο 68ο λεπτό και πέτυχε δύο όμορφα γκολ με σουτ έξω από την περιοχή (81′ και 89′). Ο Τετέ είχε ανοίξει το σκορ για το «τριφύλλι», ο Μπετανκόρ το γκολ για τον Πανσερραϊκό, που παρουσίασε καλή εικόνα στο ντεμπούτο του Χουάν Φεράντο στον πάγκο.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αφού απέκτησε το προβάδισμα στο 10ο λεπτό. Ο Μλαντένοβιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Τετέ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα,. Ωστόσο, το «τριφύλλι» δεν διατήρησε το προβάδισμα για πολύ.

Ο Πανσερραϊκός αρχικά απείλησε στο 13ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Περούτζι, το οποίο απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και έμελλε να ισοφαρίσει δύο λεπτά αργότερα. Ο Φαρές έκανε τη σέντρα και ο Μπετανκόρ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε σε μεγάλο βαθμό και ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα των Σερραίων. Πολλά αβίαστα λάθη, με τον Γκουγκελασβίλι να αποκρούει στο 19′ το πλασέ του Μπακασέτα, προτού ο Ντραγκόφσκι στο 32′ σταματήσει τη σέντρα-σουτ του Σαλαζάρ με τα πόδια.

Ο Ιωαννίδης στο 39′ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά νικήθηκε από τον Γεωργιανό τερματοφύλακα. Ο Παναθηναϊκός στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι, με τον διαιτητή να βλέπει χτύπημα του Γκουγκελασβίλι στον Βαγιαννίδη σε εναέρια μονομαχία. Ωστόσο, ο VAR τον κάλεσε στο μόνιτορ να ελέγξει ξανά τη φάση και αποφάνθηκε πως ο Γεωργιανός είχε βρει μπάλα.

«Μίλησε» ο Τζούρισιτς και… τρίποντο «ανάσα» ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί κυρίως από στημένες φάσεις. Ο Γκουγκερασβίλι απέκρουσε το πλασέ του Μπακασέτα στο 53ο λεπτό, ενώ στο 57′ είπε «όχι» στο φάουλ του Ουναχί λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Πανσερραϊκός πλησίασε στο 2-1 με τον Ντέλετιτς στο 78′, αλλά ο Ντραγκόφσκι απομάκρυνε σε κόρνερ. Κι ενώ ο Παναθηναϊκός φαινόταν πως είχε… ξεμείνει από λύσεις, η ατομική ποιότητα του Τζούρισιτς του χάρισε τους τρεις βαθμούς. Ο Σέρβος πήρε την μπάλα στο 81′ από τον Τετέ στο ημικύκλιο της περιοχής και με ένα ωραίο συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα (2-1).

Και προτού ο Πανσερραϊκός προλάβει να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να αναζητήσει ένα γκολ ισοφάρισης, ο Τζούρισιτς «χτύπησε» ξανά! Ο Σέρβος έκλεψε την μπάλα στον άξονα, την κουβάλησε και την… εξαπέλυσε στο «παραθυράκι» της εστίας του Γκουγκελασβίλι στο 88ο λεπτό, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναθηναϊκός (Ν. Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς, Γεντβάι, Ίνγκασον, Βαγιαννίδης (67′ Μπάλντοκ), Αράο, Ουναχί (87′ Τσέριν), Πελίστρι (67′ Τζούρισιτς), Μπακασέτας (76′ Γερεμέγεφ), Τετέ, Ιωαννίδης (87′ Μαξίμοβιτς).Πανσερραϊκός (Χ. Φεράντο): Γκουγκελασβίλι, Φαρές, Ντάβιντσον, Μπέργκστρομ, Κουτσογούλας, Σάλαζαρ, Τέρζιτς (Ντέλετιτς), Στάικος, Περούτζι, Μπετανκόρ (70′ Γκίγκιτς), Τομάς (70′ Χατζηστραβός).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό