22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ήρθαν για να μείνουν οι βροχές – Η πρόβλεψη Κολυδά για το δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγες ώρες η κακοκαιρία «Atena», καθώς από σήμερα το απόγευμα ο καιρός βελτιώνεται αισθητά, με την Πέμπτη να είναι μία μεταβατική ημέρα με αστάθεια.

Η κακοκαιρία Atena, ήταν το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινό σύστημα, με αρκετό νερό. Η Αττική δοκιμάστηκε από ισχυρό μπουρίνι, το οποίο παρά τη μικρή διάρκεια του προκάλεσε προβλήματα με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια στο κέντρο της Αθήνας. Έντονα ήταν επίσης τα καιρικά φαινόμενα σε Χαλκιδική, Άρτα, Παξούς και Πάτρα, ενώ τα δόντια της έδειξε η κακοκαιρία «Atena» και σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά και Εύβοια. Ισχυροί άνεμοι και δυνατή βροχή χτύπησαν περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ίδια ώρα με νέα του ανάρτηση στο Χ (πρώην twitter) ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, δίνει τη δική του πρόβλεψη σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανάρτηση του κύριου Κολυδά, το Σαββατοκύριακο αλλά και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται μικρή και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αλλά «όχι σημαντική». Επίσης αναφέρει πως ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα καθώς και βροχές, στο δεύτερο μισό του μήνα.

🌡️🌡️🌡️ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟ “ΜΠΛΕ” ? -ΣΑΣ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ! 😀✅Μια μικρή & πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος , αλλά οχι σημαντική. ✅Ακολουθούν κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα , καθώς και βροχές,… pic.twitter.com/eHkZsE0Jtz

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) September 11, 2024 Μαρουσάκης: Η κακοκαιρία Atena αλλάζει πορεία – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Υποχωρεί σήμερα η κακοκαιρία ATENA, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις ο καιρός αναμένεται να χαλάσει ξανά από την Παρασκευή. Ειδικότερα, αναμένεται μια μετατόπιση της κακοκαιρίας ATENA προς τα ανατολικά της χώρας όπως αναφέρει σε νεότερη ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πιο αναλυτικά σημειώνει ότι «απομακρύνεται προς τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα το κύμα κακοκαιρίας αφήνοντας όμως πίσω του ασταθείς αέριες μάζες που σημαίνει κυρίως μεσημέρι και απόγευμα είναι αρκετά πιθανό να συναντήσουμε καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο».

Κατά τον ίδιο η Πέμπτη θα είναι μια μεταβατική ημέρα όπου θα επικρατήσει αστάθεια με επίκεντρο το Ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο. Την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μια πυροδότηση της αστάθειας, καθώς κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν από τα Βαλκάνια, και έτσι θα σχηματιστεί ο καιρός τύπου «Π».

Όπως, τονίζει γύρω από τη χώρα μας, δηλαδή στη δυτική Ελλάδα, στα βόρεια τμήματα και λιγότερο στο ανατολικό Αιγαίο, θα σημειωθεί αστάθεια μέχρι και την Κυριακή. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρά. Οι βοριάδες θα επικρατήσουν στη χώρα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, συνθέτοντας έτσι ένα πιο φθινοπωρινό σκηνικό.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό