Home Οικονομία Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ήπιες απώλειες στην Ευρώπη με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πτώση σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου. Υποχώρησε 0,84% και ο Γενικός Δείκτης στην Αθήνα.

Ο Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,7% , με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Τα αυτοκίνητα ηγήθηκαν των απωλειών, σημειώνοντας απώλειες 1,55%, ενώ οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έχασαν 1,4%. Μετά από άνοδο 0,4% στις πρωινές συναλλαγές, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωναν πτώση 0,1% το απόγευμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς έκλεισε ελαφρώς υψηλότερα τη Δευτέρα, υποβοηθούμενος από τις μετοχές του κλάδου υγείας και από μια έκθεση που έδειξε ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούλιο. Κέρδισε 1,9% τον μήνα.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη μειώθηκε τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από την έναρξη της πανδημίας, όπως έδειξε νέα έρευνα την Τρίτη.

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο η ανεργία

Στη Wall Street ο S&P 500 υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά κέρδη. Ο γενικός δείκτης έχασε 0,2%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,4%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones κέρδισε 30 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Τράπεζα: Στα 530 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version