28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Ήξερα ότι κάτι θα πάει λάθος»: Συγκλονίζουν τα λόγια ενός άνδρα που επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα και στοίχισε τη ζωή σε 137 ανθρώπους ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκλονίζουν τα λόγια ενός επιζώντα του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 137 ανθρώπους.

Το ταξίδι του Richard Laver με την πτήση 191 της Delta το 1985 επρόκειτο να είναι ρουτίνα. Ένα ταξίδι στο Σαν Ντιέγκο για έναν αγώνα τένις για παιδιά μαζί με τον πατέρα του, Ian Laver, ο οποίος ήταν και προπονητής του στο τένις. Δεν ήξερε ότι θα γινόταν μια μοιραία μέρα που θα έμενε για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του.

Σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών, ο Richard , γνωστός πλέον ως ο «επιζών» του τραγικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε 137 ανθρώπους, είχε ένα δυσοίωνο συναίσθημα λίγες ημέρες πριν επιβιβαστεί στην άτυχη πτήση. Ανακαλώντας τα προαισθήματά του, εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα επαναλαμβανόμενα όνειρα του αεροπλάνου που συνετρίβη. Παρά την προφητική του διαίσθηση, οι ανησυχίες του απορρίφθηκαν ως απίθανες.

Ο Richard κοίταξε έξω από το παράθυρο και αντίκρισε ένα απειλητικό κύτταρο καταιγίδας από κάτω, ένα θέαμα που του προκάλεσε ανατριχίλα.

Λίγες στιγμές αργότερα, το αεροσκάφος έπεσε από τον ουρανό, παγιδευμένο από ένα ισχυρό ρεύμα ανέμου που εξαπέλυσε μια μικροέκρηξη μέσα στην καταιγίδα. Ο Richard θυμάται έντονα τη συγκλονιστική κάθοδο, παρομοιάζοντάς την με ασανσέρ που πέφτει από τον εκατοστό όροφο στο έδαφος. Μέσα στο χάος και τις κραυγές, το αεροπλάνο έπεσε πάνω σε υδατόπυργους πριν ξεσπάσει σε μια πύρινη κόλαση.

Πετώντας από τα συντρίμμια με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 300 χιλιομέτρων την ώρα, ο Richard βρέθηκε σε ένα κοντινό χωράφι, χτυπημένος και ανήμπορος να κουνηθεί. Παλεύοντας να αναπνεύσει μέσα στη νεροποντή, διασώθηκε από έναν συμπονετικό οδηγό φορτηγού που τον διαβεβαίωσε για την ασφάλειά του. Ως εκ θαύματος, ο Ρίτσαρντ επέζησε, αν και με σοβαρά εγκαύματα και τραύματα.

Μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του Parkland Memorial και έγινε μάρτυρας της αγωνίας των άλλων επιζώντων, με τις κραυγές τους να αντηχούν στους διαδρόμους. Ωστόσο, μέσα στην οδύνη, ο Richard βρήκε παρηγοριά σε μια οδυνηρή στιγμή, την επανασύνδεση με τη μητέρα του, όπου είπε τα λόγια που εκείνη είχε απορρίψει μέρες νωρίτερα.

Η συγκλονιστική ιστορία του Richard Laver χρησιμεύει ως απόδειξη της ανθεκτικότητας του ανθρώπινου πνεύματος μπροστά σε αφάνταστες αντιξοότητες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό