15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ήδη η αγορά πληρώνει τα καλά αποτελέσματα, με την μεσαία κεφαλαιοποίηση να παίρνει κεφάλι…

Ειδήσεις Ελλάδα

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ — 

Η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές έκανε θεαματικό τζίρο. Το 85% του τζίρου έγινε σε τίτλους του MSCI συμπεριλαμβανομένου και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ που αργά ή γρήγορα θα μπει στον δείκτη. Θυμίζουμε ότι υπάρχει και ο small cap MSCI που από 1 Ιουνίου υποδέχεται τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ και την AUTOHELLAS

Αυτοί είναι και οι τίτλοι που ουσιαστικά θα μπουν στο στόχαστρο των funds αμέσως μετά την επενδυτική βαθμίδα. Στην παρούσα βλέπουμε θεσμικούς και funds που μπορούν να αγοράσουν Ελλάδα να τοποθετούνται στον χρηματιστήριο και στα ομόλογα μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΓΔ κερδίζει 30% και ο τραπεζικός 50% για το 2022. Τα funds που αγοράζουν βραχυπρόθεσμα ή μεσομακροπρόθεσμα ξέρουν ότι θα βρουν τους “αναγκαστικούς” νέους αγοραστές να πουλήσουν.

Όσο η αγορά ανεβαίνει κάποιοι βρίσκονται με ρευστότητα και μεγάλα κέρδη με αποτέλεσμα αν οι τιμές συνεχίσουν να ανεβαίνουν αναγκαστικά πάνε σε τίτλους που έχουν “μείνει πίσω». Σε αυτή την περίπτωση έχουμε μία ανατροφοδοτούμενη ανοδική κίνηση μιας και τα νέα κεφάλαια που μπαίνουν στην αγορά δίνουν ρευστότητα.

Όσο αυτό συνεχίζεται εβδομάδα με την εβδομάδα ή  μήνα με τον μήνα  θα βλέπουμε και άλλους τίτλους της μικρότερης κεφαλαιοποίησης να μπαίνουν στο παιχνίδι της ανόδου

Η μικρή κεφαλαιοποίηση έχει πολύ λιγότερους ενδιαφερόμενους επενδυτές με αποτέλεσμα όταν μία σημαντική ρευστότητα μπει ή βγει από αυτές η κίνηση είναι απότομη..

Στην περίπτωση της μικρής κεφαλαιοποίησης έχουμε και πολύ πιο μαζεμένες σε ποσοστά εταιρίες, κάτι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κίνηση.

Όσο πιο πολύ αργήσει η επενδυτική βαθμίδα τόσο το καλύτερο για την αγορά, μιας και η προσδοκία θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς να έχουμε το νέο.

Όσο ο καιρός περνάει και η αγορά συνεχίσει την άνοδο θα έχουμε μέρα με την μέρα περισσότερους συμμετέχοντες τόσο θεσμικούς όσο και μικροεπενδυτές.

Ήδη η αγορά πληρώνει τα καλά αποτελέσματα με την μεσαία κεφαλαιοποίηση να παίρνει κεφάλι…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό