14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έως και… 4 χρόνια αναμονής για την παράδοση του νέου Τoyota Land Cruiser

Ειδήσεις Ελλάδα

To νέο Toyota Land Cruiser που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στην Ιαπωνία αποδεικνύεται μία τεράστια εμπορική επιτυχία για την ιαπωνική εταιρία. Και μαζί ένας μεγάλος πονοκέφαλος, καθώς η παραγωγή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην απίστευτη ζήτηση.
Οι τελευταίες αναφορές από την ιαπωνική αγορά κάνουν λόγο για έως και 4 χρόνια λίστα αναμονής για κάποιες δημοφιλείς εκδόσεις του μοντέλου.
Η κύρια αιτία για την μεγάλη αναστάτωση είναι η έλλειψη σε ημιαγωγούς, κάτι που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τις ακριβές και πιο δημοφιλείς εκδόσεις του Land Cruiser.
Oι παραγγελίες ξεκίνησαν στις 2 Αυγούστου και ήδη έχουν ξεπεράσει τις 20.000 μονάδες, με την Toyota να έχει ανακοινώσει από τις πρώτες ημέρες ότι έχει καλύψει την παραγωγή του πρώτου έτους.
Όμως εξαιτίας της παύσης παραγωγής μέσα στον Αύγουστο και μεγάλο μέρος του Σεπτεμβρίου, η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει, και όσοι παραγγέλνουν σήμερα το μεγάλο SUV της Toyota θα χρειαστεί να περιμένουν χρόνια για να το παραλάβουν.
Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι η κατάσταση αυτή αφορά μόνο την αγορά της Ιαπωνίας, καθώς εκεί θα κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο σε πρώτη φάση. Αν υπήρχαν παραγγελίες και από άλλες αγορές του κόσμου, τότε μάλλον η Toyota θα είχε βραχυκυκλώσει τελείως με την απίστευτη ζήτηση που έχει το νέο Land Cruiser.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό