22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έχω υποστεί βία στον επαγγελματικό χώρο και όχι μόνο λεκτική

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηθοποιός μιλάει για την προσωπική του εμπειρία για όσα καταγγέλλονται στον καλλιτεχνικό χώρο

Για το ελληνικό #metoo στον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και την δική του άσχημη εμπειρία μίλησε ο ηθοποιός, Νίκος Κουρής.

«Το πιο σημαντικό με το #metoo, είναι να τους κοιτάμε όλους σαν ίσους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να προσβάλει κανέναν, να απαξιώνει κανέναν και να είναι πιο έξυπνος ή ποιο σημαντικός. Έχω υποστεί βία και έχω δει πράγματα, που δεν μου άρεσαν, που συνέβησαν σε άλλους» εξομολογήθηκε μιλώντας στο Mega.

Ο Νίκος Κουρής ξεκαθάρισε, ότι υπάρχει πολλών ειδών βίας. «Δεν μιλάμε για σεξουαλική βία, ούτε μόνο λεκτική. Βία που σου αλλοιώνει την προσωπικότητα, που σε κάνει να αισθάνεσαι, ότι είσαι ένα τίποτα, ανίκανος, ότι δεν θα καταφέρεις τίποτα, γιατί κάποιοι άλλοι είναι πιο σημαντικοί από εσένα, που ξέρουν καλύτερα πώς γίνονται τα πράγματα, άρα εσύ δεν θα καταφέρεις ποτέ να είσαι δημιουργικός».

Ερωτηθείς σχετικά με την παρουσίαση παιχνιδιού στην ΕΡΤ και την κριτική που έχει υποστεί, είπε ότι «το μεγάλο θέμα δεν είναι να κρατήσεις την δουλίτσα σου, αλλά να πας με τα σημεία των καιρών και να μην φοβάσαι τη δουλειά. Εγώ λατρεύω τη δουλειά μου, αλλά είμαι σίγουρος, ότι αν χρειαστεί, θα μπορέσω να κάνω και κάτι άλλο. Είμαι έτοιμος να κάνω ό, τι χρειαστεί, χωρίς να αισθανθώ ότι χάνεται ο κόσμος μου. Κανείς δεν θα μου πει, ότι δεν μπορώ να το κάνω, επειδή έχω φτάσει 48 ετών. Έχω ένα παιδί και πρέπει να το μεγαλώσω. Αφού όλα μου δείχνουν ότι τα πράγματα τελειώνουν και κανείς δεν ενδιαφέρεται πρέπει να είμαι και εγώ έτοιμος να κυλάω με τη ζωή μαζί».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν του έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ, πριν την καραντίνα δέχτηκε με χαρά. «Eίπα ναι αμέσως στο τηλεπαιχνίδι, είναι συνθήκη μεγάλης ευτυχίας για εμένα. Έχω στο μυαλό μου πολλά πράγματα, έχουν γίνει συζητήσεις. Εγώ θα κάνω αυτά που θέλω και μπορώ, χωρίς παραπάνω φιλοδοξίες» ξεκαθάρισε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό