24 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Έχουμε 50% αύξηση στις συλλήψεις ανηλίκων – Χρειάζεται αυστηροποίηση ποινών για τους γονείς

Ειδήσεις Ελλάδα

«Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μία περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά»

Για τα βίαια περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους δράστες μίλησε το πρωί της Πέμπτης 26/9 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Έχουμε 50% αύξηση στις συλλήψεις» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι ένα αστυνομικό θέμα, αλλά ένα κοινωνικό ζήτημα», επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Δεν έχουμε έξαρση αλλά μία μείωση στα περιστατικά» διευκρίνισε ο υπουργός και εξήγησε: «Υπάρχει αύξηση των συλλήψεων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το 2023 η αστυνομία συνέλαβε 6.150 περίπου ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 σχεδόν 9.000 (8.978), δηλαδή περίπου 50% αύξηση, ενώ τα περιστατικά είναι περίπου 20% λιγότερα».

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη, οι γονείς, όπως και όλη η κοινωνία» δήλωσε και πρόσθεσε πως αυτά δεν γίνονται ξαφνικά.

«Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του»

«Δεν εμφανίζεται ξαφνικά ένα παραβατικό παιδί. Το παιδί το παραβατικό έχει μία ιστορία πίσω του. Έχουν γίνει καταγγελίες στο σχολείο, στη γειτονιά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει διαχείριση και κάποια στιγμή αυτό θα εκραγεί», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Πολλοί γονείς μαθαίνω ότι νιώθουν και μία περηφάνια που το παιδί έχει αυτές τις ικανότητες να δέρνει ή να κακοποιεί άλλα παιδιά. Θέλω να πω ότι όλα αυτά συνδέονται με ένα ιστορικό, με την οικογένεια, τους γονείς, την ανοχή που δείχνουν οι γονείς στην παραβατικότητα και ούτω καθεξής» είπε κλείνοντας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό